DOBRA SEZONA

13 posto više dolazaka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

10.07.2012 u 18:27

Bionic
Reading

Turistička odredišta Dubrovačko-neretvanske županije posjetilo je u prvih šest mjeseci ove godine 375,4 tisuće turista koji su ostvarili gotovo 1,5 milijuna noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine porast u dolascima za 13 posto, a 16 posto u noćenjima, podaci su Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije

Porast noćenja bilježi se i kod domaćih i kod stranih turista, kod domaćih za šest posto, a kod stranih za 16 posto. Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Velike Britanije, Njemačke i Francuske te potom domaći turisti.

U prvom je polugodištu u hotelskom smještaju na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno 1,78 milijuna noćenja, što je 13 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je s ostvarenih 270,3 tisuće noćenja privatni smještaj zabilježio porast od 26 posto.

Samo u lipnju u najjužnijoj je hrvatskoj županiji registrirano oko 162 tisuće turističkih dolazaka i oko 740 tisuća noćenja, što su porasti u dolascima za 12 posto i u noćenjima za 14 posto u odnosu na lipanj prošle godine, navode iz Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.