'BIO JE JAKO MALEN'

13-godišnji Zadranin pljačkao trgovine

12.11.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Pljačkaš maskiran kapom s prorezom i naoružan pištoljem zaprijetio je prodavačici Martini (22) u trgovini cipela Office shoes u Ulici Brne Karnarutića u Zadru, ukrao 1.800 kuna te pobjegao

ZADAR - Prodavačica kaže da su joj policajci rekli da je dječak kod sebe imao pušku marke Uzi, piše Večernji list.

'Uletio je unutra s fantomkom na glavi i viknuo 'ovo je pljačka'. Prestrašila sam se, i kada je počeo vikati 'brzo, brzo', pala mu je puška na pod. Tada sam vidjela da to nije plastična igračka i dala sam mu novac', rekla je prodavačica Martina.

Nakon te pljačke otišao je u trgovinu Sonik gdje je od prodavačice Vanje Zdunić (25) zatražio novac, no ona mu ga nije htjela dati nakon čega ju je udario pištoljem po ruci i lakše je ozlijedio.

'Bio je jako malen i zaprijetio mi je pištoljem. No ja mu iz blagajne u kojoj je bilo 3.000 kuna nisam htjela dati ništa, zatvorila sam je, a on me udario i pobjegao. Sada me je još više strah nego onda', rekla je Vanja.

Nekoliko ulica dalje policija je pronašla počinitelja. Ustanovili su da se radi o trinaestogodišnjem djetetu. Policija mu je oduzela oružje i opljačkani novac, a maloljetni počinitelj bit će procesuiran.