AHMADINEDŽAD PROVOCIRA

'100 neodgovorenih pitanja o 11. rujnu'

03.10.2010 u 12:54

Bionic
Reading

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je u nedjelju da još uvijek ima '100 neodgovorenih pitanja' o terorističkim napadima 11. rujna 2001. na Sjedinjene Države, izvijestila je novinska agencija Fars

'Ne možemo dopustiti da se incident 11. rujna koristi kao izgovor za napad na ovu regiju i prolijevanje krvi nevinih ljudi i stoga taj incident treba u potpunosti razjasniti', rekao je Ahmadinedžad.

Iranski predsjednik izazvao je opće zgražanje prisutnih tijekom govora održanog prošloga mjeseca u Općoj skupštini UN-a, u kojem je rekao da su 'napad organizirali neki krugovi iz američke vlade'.

'Još uvijek ima stotinu neodgovorenih pitanja i SAD mora odgovoriti na njih. Da su stvarno predstavili pouzdane dokumente mi bi im čak pomogli da uhite elemente koji stoje iza napada', istaknuo je.

Po njegovim riječima, SAD i Zapad nemaju pravo pretvoriti te napade u tabu temu.

Iranski predsjednik optužio je SAD i Zapad da su iskoristili napade 11. rujna kao izgovor za napad na drugu zemlju u svrhu 'uzimanja njezine nafte i drugog nacionalnog bogatstva'.

'SAD-u bi bilo najbolje da se ispriča narodu Afganistana, Iraka i Pakistana i napusti regiju', smatra Ahmadinedžad. 'U suprotnom, narod u toj regiji sam će ih izbaciti', dodao je.