APPELTREPORT NUDI NAGRADU

100.000 kn za identitet napadača na Miljuša

07.09.2009 u 15:25

Bionic
Reading

Novinar Hrvoje Appelt predstavio je danas novu web stranicu www.appeltreport.com, na kojoj je ponuđena primamljiva novčana nagrada u iznosu od 100.000 kuna osobi koja pomogne da se otkrije identitet napadača i naručitelja napada na novinara Dušana Miljuša

RIJEKA - Garantiraju anonimnost za bilo koju informaciju o napadačima i naručiteljima napada. Informacija se može poslati na mail appeltreport@gmail.com ili dojaviti na broj mobitela +385-95-59-92-790.

'Zbog situacije u kojoj se nalaze hrvatski novinari redakcija Appeltreport raspisuje nagradu', navodi se u priopćenju te novoosnovane redakcije.

U priopćenju se dodaje kako zapanjuje podatak 'da policija ne uspijeva otkriti počinitelje u 90 posto slučajeva napada na novinare' i podsjeća da je urednik i vlasnik tjednika Nacional Ivo Pukanić ubijen bombom ispred zgrade redakcije u središtu Zagreba te da je pritom poginuo i direktor marketinga Niko Franjić

Novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš pretučen je bejzbol palicama 2. lipnja prošle godine ispred zgrade u kojoj stanuje, a počinitelji, kao i naručitelj, nisu pronađeni.

Konferencija za novinare održana je danas preko videolinka na relaciji Zagreb - Palach. Riječki klub Palach odabran je i za prvu destinaciju izložbe posvećene napadima na novinare pod nazivom 'Probudi se!'. Izložba se otvara u utorak u 19 sati i moći će se pogledati do petka. U subotu se seli na zagrebački Bundek. 'Probudi se!' je projekt kojim u suradnji s umjetnicima Appelt želi osvijestiti građane o ulozi novinara, fotoreportera i snimatelja u društvu i opasnostima kojima se izlažu u svom radu.

Appelt je najavio i pokretanje nove nagrade 'Guščje pero', koju će dobivati novinari za promicanje slobode medija. Ove će je godine dobiti novinar i fotoreporter Novog lista, Robert Frank i Roni Brmalj, koji su na zadatku u Mostaru bili oteti i pretučeni. Iste večeri u Palachu će u sklopu ove akcije nastupiti Edo Maajka, Nered i Stoka, Mendrilli Martina Vrbos i drugi.