u blizini siene

Uhićeni talijanski ekstremisti koji su planirali raznijeti džamiju

13.11.2019 u 07:39

Bionic
Reading

Talijanska policija uhitila je dvije osobe u sklopu istrage skupine krajnje desnih ekstremista koji su planirali raznijeti džamiju u blizini Siene, objavila je u utorak novinska agencija ANSA

Policija je priopćila da se protiv 12 osoba provodi istraga zbog ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja sa subverzivnom svrhom.

Specijalna policija u Firenci i Sieni provela je brojne pretrage, priopćile su vlasti. Navode da su otkrivena "skrovišta oružja i eksploziva, skrivenog u kućama, skladištima i uredima na području Siene".

Fotografije predmeta koje je policija zaplijenila objavili su talijanski mediji, a prikazuju brojne puške, memorabilije iz Drugog svjetskog rata, uključujući nacističke kape, svastike i fašističke zastave.

Policija navodi da je skupina ekstremista planirala raznijeti džamiju u Colle Val d'Elsa, oko 25 kilometara sjeverozapadno od Siene, raznošenjem plinske cijevi.

Ljudi uključeni u istragu slavili su fašizam i nacizam na društvenim medijima, izvijestio je dnevnik La Repubblica.

'Ekstremizam i desničarski terorizam predstavljaju stvarnu opasnost i očekujemo da ih svi osude', stoji u izjavi koju je objavilo na Facebooku talijansko islamsko udruženje Unione delle Comunità Islamiche d'Italia (UCOII).