ZAŠTITA OD PREGRIJAVANJA

Panasonicove sigurnije baterije za prijenosnike

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 23.12.2009 09:53
  • Objavljeno 23.12.2009 u 07:07
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tijekom protekle godine nekoliko proizvođača, HP, Dell, Sony i drugi, s tržišta je moralo povući određene serije prijenosnika zbog potencijalne opasnosti od zapaljenja ugrađenih baterija. Tvrtka Panasonic odlučila se uhvatiti ukoštac s tim rastućim problemom

Legenda elektroničke industrije, tvrtka Panasonic, objavila je da punom parom radi na izradi sigurnijih baterija za prijenosna računala, koje bi znatno trebale umanjiti opasnost od mogućeg zapaljenja samih uređaja. Najavljena zaštita unutar novih baterija pokriva mogućnost pregrijavanja te mogućnost kratkog spoja.

Panasonic će zadržati postojeće dimenzije baterija koje se ugrađuju u prijenosnike. Nismo neki stručnjaci u ovom segmentu, no ako dobro shvaćamo, u nove baterije Panasonic planira ugraditi slojeve metalnog oksida između baterijskih katoda i anoda. Spomenuti slojevi trebali bi poslužiti kao izolacija, a to će znatno umanjiti mogućnost pregrijavanja te kratkog spoja unutar same baterije.

Osim sigurnosti, Panasonic najavljenim baterijama garantira dulju izdrživost jer je u njih uspješno pohranio 3,1 Ah snage, što je poboljšanje od uobičajenih 2,9 Ah po ćeliji.

www.panasonic.com

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!