STALI UZ SAMMIRA

ZZD osuđuje vrijeđanje Perišića u Maksimiru

22.10.2010 u 19:18

Bionic
Reading

Inicijativa Zajedno za Dinamo oštro osuđuje vrijeđanje mladog hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića i skandiranje 'Ubij tovara!' koje jučer odjekivalo maksimirskim stadionom. Smatramo da takvo skandiranje nije primjereno prema bilo kojem sportašu iz protivničkog kluba, a pogotovo ne kada je riječ o igraču koji brani boje hrvatske reprezentacije

Žalosna je i činjenica što je većina stadiona zviždala nogometašima Dinama već nakon dva-tri kriva dodavanja, umjesto da je pružena žestoka potpora momčadi bez obzira na rezultat. Ovom prilikom dajemo podršku čitavoj momčadi i Sammiru koji je jučer promašio kazneni udarac koji je Dinamu mogao darovati pobjedu. Neshvatljivo je da je nakon tog promašaja maksimirska publika postala hladna prema momčadi i treneru kojeg je do prije dva dana hvalila kao Mesiju. Pozivamo zagrebačku publiku da pozitivnim i bučnim navijanjem podrži svoju momčad kada je to najpotrebnije, bez obzira na izostanak najglasnijih navijača.

Dijeljenje besplatnih ulaznica par sati prije utakmice po zagrebačkim kafićima hvale je vrijedan potez usmjeren povećavanju broja navijača na stadionu, s obzirom na drastičan pad posjete nastao višegodišnjim zanemarivanjem i marginalizacijom. No, pitamo se zašto ta akcija nije pokrenuta prijašnjih sezona? Također, nadamo se da će se klub suzdržati od besmislenih i neozbiljnih apela za plaćanjem ulaznica radi zadržavanja određenih igrača, dok istovremeno te ulaznice besplatno dijeli.

Inicijativa Zajedno za Dinamo okuplja više od tri tisuće 'običnih' Dinamovih navijača i koja je započela s radom prije mjesec dana. Naš cilj je demokratizacija i transparentan rad NK Dinama, borba protiv nasilja i promoviranje pozitivnog navijanja. Pozivamo sve navijače da nam se pridruže na web stranici Zajednozadinamo.com.