šest od šest - poraza

Zvoni li za uzbunu u njemačkom klupskom nogometu?

29.09.2017 u 19:29

Bionic
Reading

Iako Nijemci još od sezone 2012/13 - kada su u finalu Lige prvaka igrali Bayern i Borussia - čekaju uspjeh u klupskom nogometu, pojam snage njihovih klubova bio je aktualan do ovog tjedna

A da Nijemci imaju poseban status u okvirima svjetskog nogometa potvrđuje i izjava engelskog reprezentativca Garyja Linekera, izrečena nakon poraza Engelske u polufinalu SP-a 1990. godine od Njemačke.

  • +11
PSG - Bayern, 2. kolo LP, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: BENOIT TESSIER

'Nogomet je igra u kojoj 22 igrača trče naokolo, natjeravaju loptu, u kojoj jedan sudac napravi gomilu pogrešaka te u kojoj na kraju uvijek pobjeđuje Njemačka'.

No, vremena su se očito promijenila, i koliko god njemačka Bundesliga izgledala blještavo, činjenica je da je svih šest klubova koji su nastupali ovog tjedna u europskim kupovima (Liga prvaka, Eurospka liga), doživjelo poraze.

I da ne bi bilo zabune, neke su poraze doživjeli na svojim stadionima, od klubova iz slabijih liga.

Pa su tako u Ligi prvaka poraženi Borussia 1:3 u Dortmundu od Reala, Bayern kod PSG-a 0:3, te RB Leipzig 0:2 kod Bešiktaša.

U Europskoj ligi pak Köln je na svom stadionu poražen od Crvene zvezde 0:1, Hertha je u gostima poražena 0:1 od Östersundsa dok je Hoffenheim našeg Andreja Kramarića doživio poraz kod Ludogoreca 1:2.

Zvoni li za uzbunu u Njemačkoj?