Potiče ih na priznanje

Zvijezda Premier lige sasvim otvoreno progovorila o velikoj tabu temi u nogometu: 'U svakom klubu je barem jedan gej ili biseksualac'

16.06.2020 u 11:38

Bionic
Reading

Engleski napadač koji brani boje Watforda, 31-godišnji Troy Deeney, otvoreno je progovorio o jednom od najvećih tabua u nogometu, homoseksualnosti

Engleski napadač koji brani boje Watforda, 31-godišnji Troy Deeney, otvoreno je progovorio o jednom od najvećih tabua u nogometu, homoseksualnosti. Deeney nije sam homoseksualac ili barem nije to otvoreno rekao, ali smatra da njih i bi-seksualaca ima jako puno u nogometu i da bi to trebali javno reći.

'Rekao bih da je vjerojatno u svakoj nogometnoj momčadi barem jedan bi-seksualac. Tamo su. Sto posto su tamo', kaže Deeney pa dodaje:

'Mislim da ljude koji su gay brine to da će biti među prvima koji to javno kažu, ali mislim da kada bi jedan priznao, priznali bi i drugi. Mislim da bismo u prvom tjednu imali barem sto ljudi koji bi se otkrili', smatra engleski napada.

Deeney misli da bi igrači trebali o svojoj seksualnosti progovoriti još tijekom karijere.

'Pitam se zašto igrači čekaju da završe karijeru da bi rekli: 'Gay sam'. Imam osjećaj da je to strašan teret za nositi kroz cijelu igračku karijeru', zaključio je Deeney.

Bivši napadač Norwicha Justin Fashanu je jedini nogometaš u britanskoj povijesti koji je priznao da je gay, a nogometaši se uglavnom boje osude javnosti i ova je tema veliki tabu u nogometu.