OVO SU NJEGOVI FAVORITI

Zvijezda koja se pred cijelim svijetom naklonila Zlatku Daliću dala svoje mišljenje o dobitniku Zlatne lopte

10.10.2018 u 08:40

Bionic
Reading

Luka Modrić pokupio je zasad najvrednija pojedinačna priznanja u svijetu nogometa, a hoće li mu nakon Uefine i Fifine nagrade pripasti i Zlatna lopta France Footballa saznat ćemo 3. prosinca. No postoji jaki pritisak da ona ode u ruke nekoga iz francuske reprezentacije koja je bila svjetski prvak

Hrvatski kapetan prvo je proglašen najboljim igračem Europe u izboru Uefe, a zatim je dobio i nagradu 'The Best' koju dodjeljuje Fifa za najboljeg nogometaša svijeta. Ti izbori izazvali su dosta polemika.

Iz tabora Cristiana Ronalda smatraju da je nagradu zaslužio upravo Portugalac, iz Katalonije poručuju da svi znaju da samo jedan može biti najbolji, a to je Lionel Messi, a iz Francuske su uvjereni da je dosad nanesena velika nepravda, jer je dobitnik trebao biti netko iz redova pobjedničke rteprezentacije iz Rusije, a to je Francuska.

Najglasniji u izražavanju nezadovoljstva je francuski napadač Antoine Griezmann, golgeter Atletica koji je osim po golovima jako dobro poznat i po iznuđivanju prekršaja i kod najmanjeg kontakta poslije kojeg najvjerojatnije ni malo dijete ne bi palo.

On je posljednjih tjedana pokrenuo neku svoju kampanju te tvrdi da Zlatna lopta mora otići u ruke igrača iz francuske reprezentacije, a nekako nam se čini da u prvi plan gura sebe. Tu njegovu igru prihvatio je i trener iz Atletica Diego Simeone koji je stao na stranu svoje zvijezde pa tako njih dvojica smatraju da Modrić nikako ne zaslužuje da i 3. prosinca bude proglašen najboljim na svijetu.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Zato je zanimljivo poslušati druga mišljenja iz redova svjetskih prvaka. Veznjak Paul Pogba se našao među 30 nominiranih za Zlatnu loptu sa još pet sunarodnjaka – Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Raphael Varane, N'Golo Kante i Hugo Loris, a hrvatska javnost ga posebno pamti kada se naklonio izborniku Hrvatske Zlatku Daliću poslije finala Mundijala u Rusiji.

  • +8
Pussy Riot, upad na teren tijekom finalne utakmice SP-a u Rusiji Hrvatska-Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL

Igrač Manchester Uniteda misli da ne zaslužuje dobiti Zlatnu loptu, ali u prvi plan ne gura ni Luku Modrića koji prema kladionicama kotira kao najveći favorit, nego očekivano kolege iz nacionalne vrste.

'Griezmann, Mbappe i Varane to zaslužuju više od mene. Ne mogu se odlučiti samo za jednoga, ali nadam se svim srcem da će to biti netko od njih. Zapravo, tu ulazi i Kante. To je čemu se nadam, jer nagradu zaslužuju mnogi, ali u tu skupinu ne stavljam sebe', jasan je bio Pogba.

Inače, na listi France Footballa su tri hrvatska nogometaša, uz Modrića tu su još Ivan Rakitić i Mario Mandžukić.

Luka Modrić Izvor: Društvene mreže