sprema se veliki posao

Zvijezda Dinama sve je bliže velikom transferu; 'modri' započeli pregovore s velikanom koji na Maksimir donosi milijune

21.07.2020 u 11:30

Bionic
Reading

Bešiktaš se uključio u utrku za Amera Gojaka i već je počeo pregovore s Dinamom koji za mladog veznjaka traži 5.5 milijuna eura

Amer Gojak ovoga će ljeta gotovo sigurno napustiti Dinamo. Glasine oko njegovog odlaska iz kluba sve su glasnije, a za njega su interes već pokazali Everton, Leeds, Atalanta i Fiorentina. Sada se u utrku uključio i turski velikan Bešiktaš.

Prema pisanju Fotospora, istanbulski velikan je već i započeo pregovore s Dinamom koji za svojeg veznjaka traži 5.5 milijuna eura. Prema turskom listu, trener Bešiktaša Sergen Yalcin baš Gojaka vidi kao veliko pojačanje i želju broj jedan na ljetnom prijelaznom roku. Yalcin prema mladom veznjaku Dinama želi graditi igru, a njega vidi kao novu desetku kluba.

Mediji u Turskoj ga opisuju kao jeftinijeg od Boatenga i konstantnijeg od Adema Ljajića kojeg se žele riješiti. Upravo bi prodajom Ljajića skupili novac za dovođenje Gojaka. 23-godišnjak je za Dinamo do sada upisao 151 nastup i zabio 14 golova, te asistirao 19 puta. Dobre igre u dresu Dinama su ga dovele do reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je u zadnje dvije godine u 10 puta zabio četiri gola.

Osim za Dinamo, igrao je i za Željezničar gdje je prošao kompletnu nogometnu školu da bi potom, sa 17 godina, prešao u Olimpik iz kojeg je nakon godinu dana prešao u Dinamo. Ove sezone je za 'modre' odigrao 38 utakmica i zabio četiri gola, te upisao pet asistencija. Dinamo ga je doveo za ispod pola milijuna eura, a sada bi ga mogli prodati za pet milijuna više.