bliži se kraj

Zvijezda bavarskog diva sasvim iskreno progovorila o Kovačevom nasljedniku na odlasku; senator kluba nije se ustručavao kada je govorio treneru Bayerna

18.04.2021 u 08:40

Bionic
Reading

Thomas Müller je iskreno progovorio o svojem treneru na odlasku

Trener Bayerna Hansi Flick je nakon pobjede nad Wolfsburgom od 3:2 objavio kako više neće voditi bavarskog diva nakon isteka ove sezone. Tako je ono o čemu se spekuliralo danima dobilo i službenu potvrdu, a razlog je navodno neslaganje trenera i uprave kluba.

Flick se nedavno zakačio s upravom kluba, posebno sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem i očito su te njihove svađe ostavile nepremostive tragove. Zbog cijele situacije je trener Bayerna odlučio otići iz kluba, a to je prvo rekao igračima u svlačionici.

'Želio bih raskinuti svoj ugovor na kraju sezone i to je činjenica. Bilo mi je samo važno da ekipa to čuje od mene jer su se već pojavile brojne glasine', rekao je trener Bayerna za kojeg se špekulira i da je idući u nizu za mjesto izbornika Njemačke:

'Budućnost uopće nije jasna. Nisam još razgovarao ni s kim. Njemačka reprezentacija je opcija koju svaki trener mora uzeti u obzir. No prvo moram probaviti sve ovo, zadnjih nekoliko tjedana mi nije bilo lako. Zato mi je bilo izuzetno važno danas objaviti to svom klubu i svojoj momčadi', poručio je Flick.

O svemu se nakon toga oglasio jedan od senatora Bayerna i jedna od najvećih zvijezda Thomas Müller koji je rekao kako ni igrači nisu dobili detaljnije objašnjenje.

'Nije nam rekao svoje razloge. Naravno da je uložio i izgubio jako puno energije u zadnjih godinu i pol. Potrebna vam je debela koža da budete trener Bayerna. Puno je pitanja, analiza i stalno morate stajati ispred momčadi. Bio je to intenzivan period. Nije nam pobliže objašnjavao svoju odluku, a to ni ne mora napraviti', rekao je Müller.

Flick je s Bayernom osvojio njemačko prvenstvo i Kup, a u Europi se okrunio Ligom prvaka. Ove sezone je na korak do obrane naslova prvaka Njemačke nakon čega će napustiti klub.