nesretni mesut özil

Zvijezda Arsenala zbog prijateljstva s turskim predsjednikom ostala bez ugovora vrijednog 25 milijuna eura

04.06.2020 u 12:40

Bionic
Reading

Mesut Özil (31) je u ljeto 2013. godine iz madridskog Reala za čak 50 milijuna eura stigao u redove londonskog Arsenala. Bio je to tada jedan od najvećih transfera, a sam Özil slovio je za istinsku zvijezdu svjetskog nogometa

Izdržao je Mesut Özil (31) punih sedam sezona u Londonu, nitko nije očekivao da će se njemački reprezentativac turskog podrijetla tako dugo zadržati u Engleskoj jer je sjajni veznjak - realno gledajući - češće igrao ispod razine svoje kvalitete nego što je briljirao.

A karijera mu je drastičnom padu od SP-a u Rusiji 2018. godine. Baš je Özil istaknut kao jedan od glavnih krivaca za katastrofu njemačke reprezentacije, a ni u redovima 'topnika' mu ne ide sjajno. Uz sve to je Özil razljutio mnoge svojim političkim angažmanom i stavovima, a sve mu je to sada došlo na naplatu.

Naime, njemački časopis Bild doznaje kako je zvijezda Arsenala ostala bez novog sponzorskog ugovora od njemačke tvrtke Adidas. Özil je i do sada bio njihov dugogodišnji 'maneken', a novim je ugovorom trebao zaraditi čak 25 milijuna eura za sedam godina.

No, Adidas je odlučio kako više ne želi raditi s njim. Pretpostavlja se da je njemačka tvrtka odlučila okončati suradnju zbog njegovih političkih stavova u proteklim godinama i to ga je na kraju stajalo višemilijunskog nastavka suradnje.

Podsjetimo, još ranije je suradnju s 31-godišnjim veznjakom raskinuo i Mercedes pa je tako Özil u kratkom vremenu ostao bez dva ogromna sponzora.

Bild podsjeća kako je Özil je izazvao veliku ljutnju u Njemačkoj nakon što se sastao s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, koji mu je kasnije bio gost i počasni kum na vjenčanju. Uz to Özil je javno oštro kritizirao vlasti u Kini zbog protjerivanja i mučenja ujgurskih muslimana u toj zemlji te je očigledno kako se njegovi politički stavovi ne sviđaju njemačkim tvrtkama.

Njemački mediji navode kako Özil ipak neće ostati bez sponzora, navodno mu Nike već sprema ponudu...