HRVATSKA PUTOVNICA...

Zvezdino dijete iz Splita suspendirano u Nizozemskoj

10.02.2015 u 18:13

Bionic
Reading

Zbog nepoznavanja procedure nizozemska NAC Breda će ostati bez bodova i tako si dodatno otežati borbu za ostanak u elitnom razredu nizozemskog nogometa

Miloš Zukanović je 19-godišnji napadač NAC Brede rođen u Splitu. Prošao je školu beogradske Crvene zvezde i u siječanjskom prijelaznom roku potpisao za NAC Bredu. Brzo se nametnuo treneru i već upisao tri nastupa u Eredivisie, no uspostavilo se da nema radnu dozvolu i tamošnji savez pokrenuo je istragu.

Zukanović osim srpske ima i hrvatsku putovnicu, te su i on i klub smatrali da, obzirom da je Hrvatska u EU, s njom može nastupati u Nizozemskoj i bez radne dozvole. Nije ju ni zatražio... No propisi su drugačiji i Breda se sada suočava s oduzimanjem dva osvojena boda u dvobojima na kojima tinejdžer nije imao pravo nastupa.

Da situacija bude gora NAC je na pretposljednjem mjestu ligaške ljestvice sa samo 15 odvojenih bodova, i ako im administrativno budu oduzeta još dva društvo iz Brede bi 12 kola prije kraja bilo osam bodova udaljeno od mjesta koje osigurava ostanak u ligi.

Pred Zukanovićem je velika karijera, ali papirologiju će morati riješiti