UCJENE SA SVIH STRANA

Zvezda i Partizan - prijetnje deložacijom i odlaskom sponzora

22.12.2009 u 12:51

Bionic
Reading

Sponzori prijete, političari misle ozbiljno, a huligani očito ne popuštaju. Partizan i Zvezda su od nacionalnih veličina postali klubovi koje ucjenjuju sa svih strana

Međusobne tučnjave, makljaže s policijom, vrijeđanja i ostala divljaštva koja već godina uprizoruju navijači Partizana i Crvene zvezde na košarkaškim utakmicama u Pioniru dozlogrdile su i političarima i sponzorima. Oba kluba su vrlo jasno upozorena da će izgubiti pravo na igranje u Pioniru, a najveći sponzori obznanili su da preispituju odluku o davanju novca klubovima čiji huligani vladaju sportskim borilištima.

Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, prvi je istupio ispred oba kluba i zaprijetio izbacivanjem iz dvorane. Jasno, čelnici Partizana i Zvezde nemoćno sliježu ramenima na spomen svojih navijača i sa strepnjom iščekuju skorašnji košarkaški dvoboj u NLB ligi.

S druge strane, Branko Radujko, direktor Telekoma Srbije, već je najavio klubovima raskid sponzorskih ugovora ukoliko se stanje odmah ne promijeni. Najluđe u cijeloj priči je da su oba kluba stavljena doslovce pred zid jer upozorenja se odnose na baš svaku utakmicu, a o odgovornosti nitko ni ne priča.

Mogu li klubovi smiriti svoje navijače i izbjeći oštre sankcije? Odgovor je savršeno jasan - ne! I baš zato će biti zanimljivo vidjeti rasplet situacije. Prvi idući međusobni susret na rasporedu je 13. veljače, ali do tada će biti još puno utakmica obiju klubova s drugim suparnicima, među ostalima i s Cibonom i Zadrom, na kojima će se s povećalom gledati zbivanja na tribinama.