LOŠE ZA LIGU

Zvezda će biti drastično kažnjena, a u Podgorici su scene na parketu bile čudne i smiješne

30.12.2019 u 21:53

Bionic
Reading

Derbi utakmica 13. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde u Podgorici nije odigrana, a sve ono što se događalo u zakazanom terminu susreta izgledalo je pomalo neobično i smiješno

Zvezda je odbila putovati u Podgoricu na susret u Morači zbog delikatne političke situacije u Crnoj Gori iako im je domaćin jamčio sigurnost. No aktualni prvak ABA lige propustio je zrakoplov i ostao u Beogradu.

Košarkaši Budućnosti svejedno su istrčali na parket pred premijera Crne Gore Duška Markovića i 500-njak svojih navijača, zagrijavali se kao da će se utakmica odigrati, a suci su u 18 sati podbacili loptu pa svirali kraj. Čudna i pomalo smiješna situacija koja nikako ne ide u korist ugledu lige, jer o ovome će se pisati i izvan granica regije.

Zvezda će dvoboj izgubiti za 'zelenim stolom' 20:0, najvjerojatnije će joj se oduzeti jedan bod, a sigurno će dobiti i drastičnu novčanu kaznu.

Inače, atmosfera na utakmicama između Budućnosti i Zvezde već je godinama užarena, a sve je kulminiralo prošle sezone u finalnim susretima ta dva kluba. Zvezda je slavila s 3-2 u utakmicama, ali svaki ogled protekao je u atmosferi linča.

  • +4
Finale ABA lige 2019., KK Crvena zvezda - KK Budućnost Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

'Odluka o neodlasku na utakmicu u Podgorici isključivo je na Crvenoj zvezdi. O svemu ovome ćemo raspravljati na sjednici Skupštine ABA lige, koja je zakazana za 3. siječnja', kazao je predsjednik ABA lige Domagoj Čavlović.

Nešto kasnije predsjednik Zvezde Nebojša Čović je na izvanrednoj konferenciji za medije izjavio kako postoji sigurnosni rizik, posebno i zbog brojnih ispada u susretima ova dva sastava ranijih sezona.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Davor Gobac, Boris Vujčić, Sunčana Glavak, Renato Petek…