KRAJ SUDSKE BORBE

Žrtva povukla tužbu i oprostila olimpijskom prvaku

23.10.2012 u 13:34

Bionic
Reading

Tužiteljica koja je prijavila dvostrukog svjetskog i dvostrukog olimpijskog prvaka u utrci na 3.000 metara sa zaprekama, Kenijca Ezekiela Kemboija, odustala je od tužbe za napad nožem u lipnju ove godine

Kemboi je bio suočen s optužbom za fizičko zlostavljanje i napad nožem na stanovitu Anne Njeri otieno, koja je tvrdila da ju je poznati atletičar napao nožem kada je odbila njegovo udvaranje nakon što su pili zajedno.
Kemboi je odbacio optužbu i tvrdio da je nevin.

Olimpijski odbor Kenije dozvolio mu je, usprkos sudske tužbe, odlazak na Olimpijske igre u London, na kojime je Kemboi u utrci na 3.000 metara sa zaprekama osvojio svoju drugu zlatnu olimpijsku medalju u karijeri, nakon one iz Atene 2004. godine. U istoj disciplini je osvajao svjetska zlata u Berlinu 2009. i Daeguu prošle godine.

Nakon trijumfa u Londonu, najavio je da više neće trčati tu disciplinu jer se želi posvetiti trčanju maratona.

Anne Njeri na kraju je odustala od tužbe. Objasnila je da je oprostila sportašu njegov prekršaj, te kako se želi koncentrirati na svoj studij.

'Želim se vratiti na studij novinarstva i odlučila sam oprostiti Kemboiju svojom slobodnom voljom. Za to nisam dobila nikakvu nadoknadu, naprosto sam mu odlučila oprostiti,' rekla je novinarima izvan sudnice.

Sudac je prihvatio slučaj povlačenje tužbe. Kemboi je bio u sudnici, ali nije razgovarao s novinarima.