VRLO DOBAR NATKO

Zrnčić-Dim 21. u spustu, Kostelić bez bodova

18.12.2010 u 14:33

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim osvojio je 21. mjesto na spustu Svjetskog kupa u talijanskoj Val Gardeni, dok je Ivica Kostelić ostao bez bodova na 48. mjestu.

Zrnčić-Dim je do prvih 10 bodova ove sezone doskijao sa startnim brojem 46, a stazu je prošao sa svega 1.65 sekundi sporijim vremenom od pobjednika Švicarca Silvana Zurbriggena. Zagrepčaninu je to jedan od najboljih rezultata u spustu u karijeri, a najveći uspjeh mu je 10. mjesto u Kitzbuehelu 2010.

Ovo je bila prva utrka sezone u kojoj Kostelić nije došao do bodova. Za Zurbriggenom je zaostao je velikih 3.29 sekundi, što nije ni čudno jer je tek drugi puta u karijeri vozio spust na opasnoj Saslong stazi u Val Gardeni. Treći hrvatski predstavnik Tin Široki nije završio utrku.

Drugo mjesto na spustu osvojio je Austrijanac Romed Baumann sa samo šest stotinki zaostatka, dok je 10 stotinki zaostao trećeplasirani Švicarac Didier Cuche.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Kostelić je ostao na 168 bodova, te je I dalje na 11. mjestu. Vodstvo je preuzeo Zurbriggen s 315 bodova, dok Austrijanac Walchoffer ima 294.

U nedjelju se u Val Gardeni vozi veleslalom.