Ne propustite tv prijenos

Zoran Mamić uoči utakmice koja Dinamu može donijeti desetke milijune eura priznao u kakvom je stanju momčad, a dotakao se na zanimljiv način i Ferencvarosa

15.09.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Nogometaši i stručni stožer zagrebačkog Dinama otputovali su u Budimpeštu gdje ih srijedu (19.00 sati, Arenasport 1) čeka utakmica protiv Ferencvarosa u 3. pretkolu Lige prvaka

Nakon što je Dinamo nakon prave drame i izvođenja penala izbacio rumunjski Cluj igrači su sa sebe skinuli ogroman pritisak. Obzirom da se igra samo jedna utakmica (srijeda, 19.00 sati, Arenasport 1) jasno je kako nema prilike za popravni protiv protivnika koji svi u Dinamu dobro poznaju. Naime, prošle godine je Dinamo igrao protiv istog protivnika te je nakon skromnih 1:1 u Zagrebu sjajno reagirao u uzvratu (pobjeda 4:0!).

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Naravno, ova 2020. godina je specifična pa je tako i trener Dinama Zoran Mamić iskreno rekao kako je ovo definitivno najvažnija utakmica sezone za modre. Ipak je ogroman novac u igri, a zna se da plasman u Ligu prvaka klubu donosi novih 20-ak milijuna eura.

'Sigurno je u ovom dijelu sezone najvažnija, iako je svaka važna, svaka utakmica za nas je Liga prvaka jer kroz hrvatsko prvenstvo dobivamo priliku plasirati se u nju. Prva sljedeća je najvažnija, poslije nje će doći još jedna važnija. Zna se naš cilj, da želimo dobiti, ići u play-off Lige prvaka i tražiti šansu za ulazak u grupu. Ekipa je u dobrom stanju, u dobrom raspoloženju i siguran sam da imamo kvalitete i snage da pružimo dobru igru i plasiramo se u play-off', kazao je Mamić koji je ukratko nekoliko riječi rekao i o protivniku.

'Radi se o dobroj ekipi koja radi sjajne rezultate, izbacili su dva neugodna i vrlo dobra protivnika, Djurgarden i Celtic. U domaćem prvenstvu izgledaju dobro, imaju puno vrlina, a mi im tražimo i neke mane preko kojih ćemo tražiti svoje prilike', dodao je Mamić.

>> Najpoznatiji hrvatski sudac Mateo Beusan prokomentirao situaciju iz derbija koja je podijelila Hrvatsku; evo zašto ga je VAR razljutio

Mladi igrač Dinama Lovro Majer, koji sve bolje igra u zadnje vrijeme, uoči puta u Budimpeštu je rekao:

'Imamo lijepo sjećanje iz Budimpešte, spremni smo, igramo protiv dobro organizirane ekipe koja je sigurno bolja nego prošle godine. No, mi smo spremni i sigurni da ćemo se sretni vratiti u Zagreb', kaza je 22-godišnji Majer.

Sve golove iz derbija Hajduk -Dinamo pogledajte OVDJE.

Nekoliko riječi Majer je kazao i o derbiju protiv Hajduka na praznom Poljudu (pobjeda Dinama 2:1).

'Sigurno da nam znači dosta ta pobjeda, ipak je to najveći hrvatski derbi, a Hajduk dobra ekipa. Pokazali smo da smo spremni i s pozitivom idemo u Mađarsku', kazao je Majer.

Najbolje golove 4. kola HT Prve lige pogledajte OVDJE.

  • +7
Hajduk - Dinamo, 4. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX