Ht Prva liga

Zoran Mamić najavio derbi s Goricom pa jasno dao do znanja što misli o Nenadu Bjelici i Osijeku, te kolike su im šanse za naslov prvaka

17.10.2020 u 08:16

Bionic
Reading

Zoran Mamić je najavio susret s Goricom koja je trenutno druga na tablici HT Prve lige s jednakim brojem bodova koliko ima i Dinamo. Utakmicu možete gledati na kanalu Arenasport 3 (MAXtv), uz tekstualni prijenos uživo na tportalu od 15 sati

Osmo kolo Hrvatski Telekom Prve lige donosi derbi između Dinama i Gorice, prvog i drugog na tablici. Gorica je uvijek neugodan protivnik za sve velikane, a imaju i jednak broj bodova kao i 'modri', no i utakmicu više. Trener Dinama Zoran Mamić svjestan je da neće biti lako.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Gorici treba čestitati na sjajnim rezultatima, stvorili su respektabilan klub. Čeka nas derbi, radi se o dobroj, tvrdoj momčadi koja je stalno na granici žutoga kartona, agresivni su, kompaktni... Očekujemo tešku utakmicu', rekao je Mamić pa dodao:

'Oni su bili u nešto boljoj situaciji s obzirom na izostanke zbog reprezentacije. Mi smo jedan dio priprema u ovih 14 dana imali devetoricu, a potom desetoricu igrača. Nismo imali optimalne pripreme, ali svaka takva pauza nosi isto. Bitno je da su se svi vratili zdravi i u dobrom raspoloženju.'

Mamić je odgovorio i na pitanje tko je najveći Dinamov suparnik u HT Prvoj ligi ove sezone.

'Uvijek je to otprilike isto iako treba reći da Osijek u trenerskom i igračkom smislu posjeduje jedan od najkvalitetnijih kadrova u Hrvatskoj. Ne treba zaboraviti ni Goricu, Hajduk, Rijeku... Bit će puno dobrih i kvalitetnih utakmica, ali ja sam siguran da će Dinamo biti prvak kao što je, uostalom, bio i svih ovih godina osim one jedne nakon mog odlaska', poručio je Mamić.

Iako su drugi na tablici, trener Gorice Valdas Dambrauskas oprezan je u najavi utakmice s Dinamom.

'Pozicija na tablici je relativna stvar. Teško je tu govoriti o ogledu prvog i drugog, jer iza nas je tek sedam utakmica. Moramo gledati naprijed, ni u kojem slučaju ne smijemo se procjenjivati kroz mjesto na tablici. Najbolja procjena naše vrijednosti naša je izvedba na terenu, način na koji igramo', rekao je Dambrauskas pa nastavio:

'Znamo da bez obzira na rezultate, još jako, jako puno toga moramo popraviti. Pogotovo kad je riječ o posljednjih nekoliko utakmica, u kojima smo uspjeli pobijediti, zbog čega smo zadovoljni, ali igrom nikako nismo mogli biti zadovoljni. U nekom drugom slučaju, i ishod bi bio drukčiji. I bit će drukčiji ako ne budemo radili na tome da budemo bolji u onim fazama u kojima dosad nismo bili dobri, pogotovo u obrani, obrambenoj tranziciji.'

Pred odlazak u Maksimir u svlačionici Gorice vlada uzbuđenje.

'Uzbuđeni smo zbog odlaska na Maksimir, svaki igrač i svaki član stožera, jer imamo ambicije, želimo se nadmetati s najboljima, a sutra imamo savršenu priliku da to i učinimo. Igramo protiv prvaka, najbolje momčadi u državi, a igramo za prvo mjesto na tablici... Jako lijep izazov za sve nas!', zaključio je Dambrauskas.

Susret je na rasporedu u 15 sati, a možete ga pratiti na programu Arenasport 3 na MAXtv-u.

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo-Istra 19615:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb651016
2.Gorica751116
3.Osijek741213
4.Hajduk631210
5.Rijeka53029
6.Slaven Belupo71427
7.Varaždin72147
8.Lokomotiva61235
9.Istra 196181255
10.Šibenik71154

Sljedeće utakmice

17.10.Dinamo Zagreb-Gorica
17.10.Rijeka-Varaždin
18.10.Hajduk-Šibenik
18.10.Osijek-Lokomotiva
23.10.Varaždin-Slaven Belupo

Pogledajte još jednom najbolje golove 7. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.