slaže se ekipa za LP

Zoran Mamić krenuo u veliku rekonstrukciju Dinama; klub napušta cijela vojska igrača, a uskoro se na Maksimir vraćaju dvije megazvijezde

23.07.2020 u 09:43

Bionic
Reading

Dinamo bi trebao izgledati bitno drugačije od ovogodišnjeg, a konture nove ekipe se već naziru

Dinamo je već počeo slagati kadrovsku križaljku za iduću sezonu, a momčad bi pod novim trenerom Zoranom Mamićem mogla izgledati bitno drugačije od ovogodišnje. U klub se ekspresno vratio Mario Gavranović, a stigao je i stoper Stefan Milić kojeg su kupili još na zimu od Budućnosti, te Luka Menalo koji je ovu sezonu proveo na posudbi u Olimpiji iz Ljubljane.

To naravno nije sve od dolazaka. Dinamo planira dovesti još nekoliko pravih pojačanja, a najzvučnija su, barem za sada, ona bivših igrača maksimirskog sastava. U Dinamo se vraća 33-godišnji branič Leonardo Sigali. Prema izvoru bliskom hrvatskom prvaku, Sigalijev povratak je sve bliže i samo je pitanje dana kada će se pojaviti na stadionu i upoznati svoje nove suigrače.

Sigali je za Dinamo igrao od 2014. do 2018. godine i svim silama se želi vratiti iz Racinga u koji je i otišao s Maksimira. Osim što je u Dinamu igrao odlično i osjećao se kao doma, veliku ulogu oko povratka u Zagreb igra i njegove supruga Elena koja je rođena Zagrepčanka. S obzirom na to da mu i kćer i supruga imaju hrvatsko državljanstvo, a Elena bi se rado i vratila doma, Sigali ni ne razmišlja o ostanku u Racingu. Ostaje samo dogovor između klubova koji je navodno blizu.

Osim Sigalija, sve se glasnije spominje i povratak Josipa Pivarića s kojim je situacija još jednostavnija jer mu je istekao ugovor s kijevskim Dinamom. Pregovori s njim su u tijeku pa bi se uskoro mogao vratiti u ovaj zagrebački Dinamo. Osim njega, već su ranije zakapareni Lirim Kastrati i Fran Karačić iz Lokomotive koji bi također mogli doći već ovog ljeta, ovisno o potrebi i eventualnim odlascima igrača na njihovim pozicijama. Dinamo je najavio i još ponekog kapitalca, ali njihova imena još nisu poznata.

Zato je poznato da, uz dolaske, slijedi i velika čistka. Nakon zadnjeg kola Hrvatski Telekom Prve lige koju je Dinamo davno osigurao, kreće pravo čišćenje svlačionice, a Zoran Mamić već ima popis igrača kojima će se zahvaliti. Za Dinamo tako, najvjerojatnije, neće više igrati Izet Hajrović, Francois Moubandje i Emir Dilaver. Osim njih, Ivo Pinto se neće ni vraćati u klub s posudbe, a odlazi i Marko Lešković za kojeg jednostavno nema mjesta nakon dolaska Sigalija i Milića.

Ovo su, ovako na prvu, igrači za koje nema mjesta u novom Dinamu, a bit će i onih koji bi mogli napraviti transfer. Tu prednjače Amer Gojak, Lovro Majer, a možda i netko od napadača. Gojak se u zadnjih mjesec dana povezuje s brojnim velikanima iz Engleske i Italije i zapravo je samo pitanje trenutka kada će iz Maksimira javiti da je on otišao iz kluba. S druge strane, Majer se u Dinamu pogubio. Nije to onaj Majer koji je mamio uzdahe u Lokomotivi i najbolje bi bilo da ode iz kluba i vrati tu magiju koju je nekada imao. Zainteresiranih također ne nedostaje pa bi Dinamo mogao i zaraditi na ovom dvojcu.

U napadu se, povratkom Marija Gavranovića, stvorila gužva. Tu je Bruno Petković koji je prva špica Dinama, a na priliku čekaju i Sandro Kulenović i Komnen Andrić, uz još neke mlade igrače koji se nadaju pokojoj minuti. Uz to, Dinamo je navodno u pregovorima s Antonijem-Mirkom Čolakom iz Rijeke pa je jasno da će netko morati izletjeti iz kombinacija.

Za sada, bez Čolaka, je udarni dvojac Petković - Gavranović i tu teško da će se nešto mijenjati. Kulenović bi mogao biti poslan na posudbu jer je ipak plaćen dva milijuna eura i plavi ga ne žele izgubiti nepovratno. To ujedno znači da bi Andrić mogao biti prodan jer teško da će čekati i skupljati mrvice. Sve to se naravno mijenja i ako netko ponudi 20, 30 ili više milijuna i odvede Brunu Petkovića.

U svakom slučaju, novi Dinamo će izgledati totalno drugačije od dosadašnjeg. Konture se polako naziru, ali pravu sliku ćemo vidjeti tek za koji tjedan kad sve sjedne na svoje mjesto. U Dinamu se nadaju da će se to dogoditi vrlo brzo jer vremena za pripreme za novu sezonu i pohod na Ligu prvaka nema.