UVJERENI U DINAMU

Zoran Mamić: Kovača ćemo sigurno dovesti

29.01.2009 u 11:27

Bionic
Reading

Na posljednjem druženju s novinarima pred odlazak na pripreme u Tursku, čelnici Dinama izrazili su uvjerenje da će Robert Kovač do subote, kad završava zimski prijelazni rok, postati stanovnik Maksimira

Dinamo odlazi na 12-dnevne pripreme u tursku Antalyju, a prije odlaska u Maksimiru je održano druženje s novinarima gdje su pretresana sva bitna pitanja koja muče Dinamo.

Prvo što smo saznali od sportskog direktora Zorana Mamića jest status Dine Drpića koji je otišao na posudbu u Karlsruhe, a postoji mogućnost da ga njemački klub na kraju i otkupi od Dinama:

'Dino Drpić ustupljen je Karlsruheu na šest mjeseci, nakon čega oni imaju mogućnost otkupa njegovog ugovora. Razlog ovakvog dogovora je teška pozicija Karlsruhea i neizvjesnost njegova ostanka u prvoj njemačkoj ligi.'

Mlađi Mamić je optimističan bio oko mogućeg dolaska Roberta Kovača u Maksimirsku 128:

'S Robertom Kovačom i njegovim klubom smo u svakodnevnom kontaktu. Situacija je mnogo bolja nego prije. Optimistični smo glede njegovog dolaska i gotovo sigurni da će nam se priključiti do zaključenja prijelaznog roka u subotu.'

Trener Dinama Marijan Vlak osvrnuo se na prijateljsku utakmicu s Fehervarom.

'Momčad koja je započela utakmicu igrala je sterilno i bezopasno. Teren je bio jako loš, no drugo me poluvrijeme demantiralo u razmišljanjima da je to razlog loše igre u prvom poluvremenu. Igrači koji su ušli u drugom poluvremenu izgledali su mnogo bolje na terenu', iskren je bio Vlak koji je naglasio da će njegova momčad u nastavku prvenstva igrati s tri napadača:

'Imamo dva izvanredna kandidata za poziciju zadnjeg veznog, no kako god igrali u vezi, sigurno ćemo imati tri napadača'.

Na put u Antalyju idu Butina, Kelava, Lončarić, Tomečak, Ibanez, Hrgović, Calello, Lovren, Etto, Tomić, Balaban, Sammir, Tadić, Badelj, Mandžukić, Barbarić, Slepička, Vrdoljak, Bišćan, Sivonjić, Šokota i Morales. U Turskoj će Dinamo će igrati četiri pripremne utakmice, i to s Belchatowom 1. veljače, s Teplicama 4. veljače, s Hiroshimom 7. veljače te s Litexom 9. veljače.