Gotove pripreme u Rovinju

Zoran Mamić iskreno progovorio o konkurenciji u HT Prvoj ligi, jačini Dinama i novom europskom proljeću, a otkrio je i što je s pojačanjima

15.01.2021 u 14:34

Bionic
Reading

Zoran Mamić je u razgovoru za Sportske novosti otkrio što će biti s dolaznim i odlaznim transferima, te u kakvom je stanju ekipa uoči nastavka sezone

Dinamo je završio dio priprema koje su održane u Rovinju, a zadnji dan priprema trener Zoran Mamić se osvrnuo na stanje u ekipi, prijelazni rok, nadolazeće izazove i konkurenciju, a progovorio je i o reprezentaciji. U razgovoru za Sportske novosti je otkrio kako velikih transfera ove zime neće biti, ni dolaznih ni odlaznih.

'Samo je Šutalo otišao na posudbu. Radi se o izvrsnom igraču, koji treba uhvatiti kontinuitet. Njemu trebaju utakmice. Drugih odlazaka vjerojatno neće biti do kraja prijelaznog roka. Pratimo tržište u HT Prvoj ligi i izvan nje kako bi znali što bi nas moglo očekivati u ljeto ili u sljedećoj godini', rekao je Mamić pa dodao kako Petar Stojanović neće u Trabzonspor kako se špekuliralo i da službena ponuda nije nikada ni stigla:

'Nismo za njega imali konkretan upit. Bio sam u kontaktu s trenerom turskog Trabzonspora, od te priče nema ništa.'

Dinamo želi dvojicu iz Rijeke, ali to još nije dogovoreno, a 'modrima' se ne žuri.

'Nije tajna da želimo Nevistića i Štefulja. Iako, nisu nam sad prioritet, ne trebaju nam odmah. To su dečki koji su se potvrdili kroz svoje nastupe za Rijeku, vidimo ih u Dinamu. Vjerujemo da ćemo taj posao završiti i da će doći kod nas.'

Osim njih, Dinamo neće tražiti nove igrače.

'Ne mogu reći da je definitivno gotovo s ovim prijelaznim rokom. Dok on traje, sve je moguće. No, u ovom trenutku ne razmišljamo o dovođenju igrača, to je sigurno. Momčad je dobra, kvalitetna, svi smo na okupu, svi smo zdravi, zaista nema potrebe za dovođenjem igrača. Nećemo dovoditi nikoga', poručio je Mamić.

Dinamo će se u nastavku sezone boriti za novi naslov prvaka. Imaju dvije utakmice manje od Osijeka i jednak broj bodova kao i slavonski sastav i drže prvo mjesto.

'Naša liga je jako napredovala. S jakim Osijekom, Rijekom, Goricom... Hajduk može biti vrlo nezgodan. Uz sav respekt, sve se pita Dinamo. Svi nas mogu tjerati naprijed, ali teško nas mogu proći', kaže Mamić koji vjeruje da je ovaj Dinamo najjači u zadnje tri sezone:

'Kad sam preuzeo momčad, nije bilo lako. Ja sam bio taj koji je u ime kluba pregovarao s igračima oko smanjenja plaća. U mediijma sam predstavljen kao taj koji je bio uzrok odlaska Nenada Bjelice, trenera s kojim smo postigli veliki uspjeh. U tom teškom trenutku sam rekao da je ova momčad najbolja u posljednjih deset godina. Tako i jest. Ovo je sada za mene bolja momčad od one prije tri godine. Neki u klubu misle da nisam baš sav svoj kad to govorim. No, ja u to vjerujem, a momčad to potvrđuje', kaže Mamić.

Dinamo čekaju i novi izazovi u Europskoj ligi. Za otprilike mjesec dana stiže dvoboj s Krasnodarom.

'Respektiramo Europsku ligu, ali Dinamo sa svim momčadima u u toj ligi može igrati ravnopravno! Gledao sam Krasnodar dok je igrao u Ligi prvaka i radi se o momčadi koja meni izgleda bolje nego CSKA. Taj CSKA se može 'pročitati'. Nikola Vlašić je alfa i omega, 90 posto stvari se događa preko njega. Meni se čini da su lakši suparnik nego Krasnodar. U ofenzivnom dijelu Krasnodar je raznovrsniji. U Ligi prvaka pokazali su dosta dobroga. Mi moramo biti bolji nego ranije u skupini da bismo ih prošli', zaključio je Mamić.

Što je trener Dinama još rekao o reprezentaciji, pripremama i nastavku natjecanja, te koga je u svojoj svlačionici posebno izdvojio pročitajte OVDJE.

Pogledajte još jednom najbolje golove 16. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.