DAJE IM MIRNOĆU

Znanost sugerira strijelcima: Seks je dobrodošao

10.08.2012 u 11:26

Bionic
Reading

Nije poznato je li se zlatni hrvatski olimpijac Giovanni Cernogoraz poslužio receptom prije londonskog finala u trapu, no istraživanje u Njemačkoj potvrdilo je da seks prije nastupa pozitivno utječe na nastupe natjecatelja i natjecateljica u streljaštvu

Studiju je na 84 sportaša, odnosno sportašica iz različitih sportova proveo dr. Frank Sommer (45), redoviti profesor na Hamburškom sveučilištu i uposlenik Sveučilišne bolnice. Njihova je postignuća na borilištima uspoređivao u ovisnosti sa seksualnim aktivnostima unutar prethodnih 48 sati.

Kao sportaše kojima seks uoči nastupa čini dobro, profesor je izdvojio sudionike streljačkih natjecanja:

'Kod njih seksualna aktivnost definitivno ima pozitivno djelovanje. Smiruje ih i pomaže boljoj koncentraciji.'

S druge strane, atletičarima, dizačima utega i boksačima dr. Sommer bi zabranio seksualne aktivnosti unutar 48 sati prije nastupa.

'Kod sportova u kojima je bitna snaga, seks pokazuje negativan utjecaj. Loše djeluje na eksplozivnost. Na primjer, pri startu u sprintersku atletsku utrku', zaključio je.

Njemački dnevnik Bild, koji je objavio vijest, profesorovu je studiju spremno doveo u vezu s činjenicom da njemački strijelci i njihove kolegice na Igrama u Londonu nisu uzeli nijednu medalju:

'Očito se u njihovim sobama nije događalo ništa!'