vida ima rješenje?

Zna se tko je najveća opasnost za Hrvatsku u ključnom dvoboju u Kijevu!

09.10.2017 u 11:13

Bionic
Reading

Ukrajinska nogometna reprezentacija pokušat će pobjedom protiv Hrvatske osigurati dodatne kvalifikacije za odlazak na SP ovog ponedjeljka u Kijevu. Najveću opasnost našima definitivno predstavlja Andrij Jarmolenko...

Ukrajinci se ne mogu poput hrvatskog izbornika Dalića hvaliti igračima koje igraju u najboljim nogometnih klubovima Europe, ali imaju jednu izrazitu zvijezdu koju neće biti lako zaustaviti.

  • +8
Ukrajina - Turska, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: GLEB GARANICH

Radi se o Andriju Jarmolenku, snažnom 27-godišnjem napadaču o čijem se transferu u neki od moćnih nogometnih velikana mnogo pisalo posljednjih godina, da bi se to konačno ostvarilo ovog ljeta kada je potpisao za Borussiju Dortmund, uz odštetu od 25 milijuna eura.

'Jarmolenko je pakleni igrač,' opisuje svog bivšeg suigrača iz Dinama Kijev hrvatski stoper Domagoj Vida koji je pet sezona dijelio svlačionicu sa cijenjenim ofenzivcem.

Jarmolenko je u ovom kvalifikacijskom ciklusu već zabio šest pogodaka i odlično surađuje s drugom zvijezdom ekipe, krilnim napadačem Schalkea Jevhenom Konopljankom koji je nerijetko asistent pri njegovim golovoma.

Snaga Jarmolenka je ta što može igrati na više različitih pozicija pa izbornik Andrij Ševčenko ozbiljno razmišlja gurnuti ga u ulogu polušpice protiv Hrvatske, uz Konopljaku i Marlosa kao potporu s bokova.

Autor: Youtube

'Igramo protiv reprezentacije koja je često na velikim natjecanjima, ali prednost domaćeg terena nije zanemariva. Uvjeren sam u plasman Ukrajine u dodatne kvalifikacije,' izjavio je Andrij Jarmolenko uoči susreta.

Zaustaviti njega bit će ključno za hrvatsku obranu u ovoj utakmici, a Vida koji ga jako dobro poznaje možda zna formulu kako to učiniti...