SKIJAŠKI SP

Zlato za Worley u veleslalomu, Štimac najbolja Hrvatica

16.02.2017 u 14:48

Bionic
Reading

Francuskinja Tessa Worley po drugi je puta u karijeri osvojila naslov svjetske prvakinje u veleslalomu, ona je na SP u skijanju u Sankt Moritzu slavila sa 34 stotinke ispred druge Amerikanke Mikaele Shiffrin, dok je brončano odličje osvojila Talijanka Sofia Goggia sa 74 stotinke iza Worley.

Worley, koja je u šest ovosezonskih veleslaloma tri puta pobijedila i tri puta bila druga, opravdala je status favorita i naslovu iz Schladminga otprije četiri godine dodala i ovaj iz Sankt Moritza.

Za Shiffrin, dvostruku svjetsku prvakinju u slalomu, ovo je prva medalja u veleslalomu. Trenutačno vodeća skijašica u Svjetskom kupu ove je sezone dva puta slavila i dva puta bila druga u ovoj disciplini.

Za 24-godišnju Goggiju ovo je prva medalja s velikih natjecanja u karijeri.

Braniteljica naslova, Austrijanka Anna Veith završila je utrku na tek 22. mjestu sa 3.16 sekundi slabijim vremenom od Worley.

Od hrvatskih predstavnica najbolji rezultat ostvarila je Ida Štimac koja je zauzela 42. sa 9.94 sekundi iza Worley, Andrea Komšić je bila 44. sa 10.56, a Lana Zbašnik 47. sa 10.83 sekundi slabijim vremenom od pobjednice, dok Leona Popović nije uspjela završiti drugu vožnju.