SPREMNI VATERPOLISTI

Zlatni olimpijci kreću u obranu naslova Svjetske lige

29.10.2012 u 14:43

Bionic
Reading

Zlatna hrvatska olimpijska reprezentacija pod vodstvom novog izbornika predstavljena je danas na bazenu Mladosti u Zagrebu. Puni elana i entuzijazma najavljuju pohode na nove naslove i nove pobjede. Novi kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije je Josip Pavić

Zlatna hrvatska vaterpolska reprezentacija pod vodstvom novog izbornika Ivice Tucka predstavljena je danas na bazenu Mladosti u Zagrebu. Prvo je ovo okupljanje najtrofejnije hrvatske momčadske reprezentacije nakon povratka s Olimpijskih igara. Novi izbornik i pomlađena reprezentacija puni su energije, elana i želje za novim naslovima i pobjedama.

'Prvo okupljanje iskoristiti ćemo za što bolje pripreme kako bi mogli nastaviti s dobrim rezultatima i dobrim igrama. Cilj ovog prvog okupljanja je približiti mlade igrače momčadi, stvoriti jednu koheziju koja će nam biti potrebna u novim izazovima. Momčad Crne Gore dolazi također s izmijenjenom ekipom, no to je uvijek opasna reprezentacija i treba ih respektirati. Moramo uložiti maksimalne napore da dođemo do pobjede. Bit će mi drago da ljudi dođu u što većem broju na ovaj spektakl vaterpola, da pozdrave osvajače olimpijskog zlata, i nadam se da će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta', izjavio je novi izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

Upravo ove srijede, 31. listopada u 16,45 sati na bazenu Mladosti kreće borba za obranu naslova Fina Svjetske lige protiv Crne Gore. U iznimno zahtjevnoj borbi za naslov prvaka Svjetske lige iz svake skupine u daljnji krug natjecanja ide samo jedan predstavnik. Već 3. studenoga Hrvatska na gostovanju igra protiv Turske u Istanbulu, a s nama je u skupini još i Grčka.

Ulaznice za 20 kuna!

Ulaznice za dvoboj Hrvatske i Crne Gore mogu se kupiti u pretprodaji po cijeni od simboličnih 20 kuna u caffe baru Žabac na bazenu Mladosti. Po istoj će se cijeni ulaznice moći kupiti i na dan utakmice na blagajni bazena Mladosti. Nakon završetka utakmice naši zlatni vaterpolisti najavljuju druženje s navijačima, potpisivanje vaterpolo kapica i fotografiranje.

'Novi su zadaci i borbe pred nama. Momčad je puna energije i želje za daljnjim pobjedama. Borba za obranu naslova prvaka Fina Svjetske lige bit će zahtjevna i teška, a jedna od težih je upravo ova utakmica u srijedu. Pozivam i apeliram na sve navijače da dođu u 16,45 i podrže nas u novom pohodu. Ovom se utakmicom i druženjem nakon nje želimo zahvaliti svima za veliku podršku koju ste nam davali tijekom Olimpijade. Obećajem da ćemo ostaviti srce u bazenu', izjavio je novi kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije i drugi najbolji igrač Europe Josip Pavić.

Na prvo okupljanje vaterpolske reprezentacije nakon Londona pozvani su slijedeći igrači: kapetan Josip Pavić, Marko Bijač, Duje Jelovina, Nikša Dobud, Fran Paškvalin, Ivan Krapić, Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Luka Lončar, Marko Macan, Maro Joković, Paolo Obradović, Anđelo Šetka, Kristijan Milaković, Sandro Sukno, Petar Muslim, Ante Vukučević i Luka Bukić.