Delegacija u Amsterdamu

Zlatko Dalić uoči ždrijeba Lige nacija ni s čim izazvan najavio oproštaj novih igrača od reprezentacije; evo o čemu se radi

03.03.2020 u 08:57

Bionic
Reading

Uoči ždrijeba drugog izdanja Lige nacija (utorak 18.00 sati), koji će se održati u Amsterdamu, zanimljivo je bilo čuti razmišljanje hrvatskog izbornika Zlatka Dalića

Kao što je otprije poznato, hrvatska nogometna reprezentacija će ponovo sudjelovati u najjačem razredu Lige nacija u kojem se ovoga puta nalazi 16 reprezentacija.

Naime UEFA je u rujnu prošle godine donijela odluku o promjeni formata Lige nacija pa je tako odlučeno kako će u ligama A, B i C sudjelovati po 16 reprezentacija, dok će u Ligi D sudjelovati samo sedam reprezentacija.

Podsjetimo, Hrvatska je u premijernom izdanju igrala u elitnom razredu u skupini s Engleskom i Španjolskom, a kako je završila kao posljednja, trebala je ispasti u B ligu. Međutim promjenom formata Lige nacija ostala je među najjačima.

Hrvatska nogometna reprezentacija smještena je u četvrti 'bubanj' s Njemačkom, Poljskom i Islandom.

Iz prve jakosne skupine Luki Modriću i društvu prijete Portugal, Nizozemska, Engleska i Švicarska. U drugi 'bubanj' su smještene Belgija, Francuska, Španjolska i Italija, a u treći BiH, Švedska, Danska i Ukrajina.

'Dobit ćemo dobru pripremu za kvalifikacije za Katar (Svjetsko prvenstvo 2022, op.a.) jer to natjecanje, Ligu nacija, treba znati iskoristiti. Ona ima više svrha, da igramo dobro natjecanje, a s druge strane se pripremamo za kvalifikacije. Vjerojatno će nakon Europskog prvenstva biti nekih odlazaka iz reprezentacije', kazao je za Novu TV izbornik Dalić uoči ždrijeba u Amsterdamu, dodavši:

'Mislim da u tome možemo samo dobiti: ponovno atrakciju i dobre utakmice.'

Posebno je zanimljiva Dalićeva izjava o 'novim odlascima iz reprezentacije nakon Eura', a na koga je točno mislio, pokazat će vrijeme. Sve se više govori kako bi Euro mogao biti oproštaj za Ivana Rakitića, Dejana Lovrena, Ivana Perišića, a nije nemoguće i kapetana Luku Modrića.

Dodajmo kako će se u ligama A, B i C ždrijebati po četiri skupine s po četiri reprezentacije, a pobjednici skupina plasirat će se na završni turnir svake lige.

Završni turnir četiri najbolje reprezentacije iz Lige A, u kojoj će igrati Hrvatska, bit će od 2. do 6. lipnja 2021. u jednoj od četiri zemlje koje će izboriti Final Four.

Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3.-5. rujna), a preostali terminu su 6.-8. rujna, 8.-10. listopada, 11.-13. listopada, 12.-14. studenog i 15.-17. studenog ove godine.