FIFA_SP_2018.svg

ĆIRINO PROROČANSTVO

Zlatko Dalić uoči finala ima jednu veliku želju; hoće li Šuker nešto poduzeti?

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić probudio se u četvrtak ujutro s osmijehom na licu, kao trener koji je nakon veličanstvene pobjede nad Engleskom doveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva. No, kao što je prije rekao, tu ne misli stati. No, kako bi sve završila kao u bajci Dalić je za finale naumio nešto posebno

Ovim ostvarenjem Dalićeva generacija nadmašila je i onu famoznu 'brončanu', koja je svijet zadivila 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a koju je vodio Dalićev 'mentor' Miroslav Ćiro Blažević.

Dan nakon pobjede nad Engleskom, Dalić je otkrio kako su mu se javili brojni bivši izbornici, od Ante Čačića, Nike Kovača pa do Miroslava Ćire Blaževića.

I onda je među okupljenim novinarima rekao što mu je najveća želja uoči povijesnog finala:

'Bilo bi lijepo kada bi na utakmicu došli svi iz te generacije. Moja želja, ali i želja svih igrača je da svi Vatreni budu naši gosti na finalu i da naravno dođe i šef Ćiro. Doduše, nije na meni da ih zovem, ali zaista bi bilo lijepo'.

A taj netko, tko bi ih trebao pozvati, jest aktualni predsjednik HNS-a Davor Šuker, član te brončane generacije i te godine najbolji strijelac Svjetskog prvenstva.

Ono što bi sasvim sigurno bila olakšavajuća okolnost jest što se dio igrača te generacije već nalazi u Moskvi. Tu su danima već Slaven Bilić, Igor Štimac, zatim članovi Dalićevog stožera Dražen Ladić i Marijan Mrmić, a u srijedu su viđeni Mario Stanić i Dario Šimić.

Hoće li se Daliću ostvariti ova želja? Nema sumnje kako bi dolazak 'trenera svih trenera' Miroslava Ćire Blaževića bio pun pogodak. Njegovo prisustvo sigurno bi puno značilo njegovu učeniku Daliću, ali i većini igrača. Uostalom, Ćiro je prvi govorio, kada su se mnogo podrugljivo smijali, kako je ova generacija predvođena Modrićem predodređena da postane prvak svijeta. To Ćirino proročanstvo stiglo je do posljednjeg čina…

Za Novu TV dotaknuo se Dalić i dočeka koji im se sprema u Hrvatskoj:

'Svi govore, koji su to prošli, da to čovjek ne može zamisliti. Mislim da smo zaslužili to jer smo ujedinili Hrvatsku, puno je negativnih stvari bilo oko reprezentacije, izgubio se kult. Ovo nije ni moja ni Šukerova reprezentacija, ovo je Hrvatska reprezentacija, moramo biti svi zajedno, ne moramo biti negativni, zločesti. Hvala svim ljudima u Hrvatskoj, BiH, svijetu koji prate reprezentaciju i zaista sam ponosan i srce mi je kao Moskva i da Bog da donesemo pehar, ali ako i ne donesemo napravili smo puno. Hrvatska je postala hit u svijetu, zahvaljujući nogometu. Ugledajte se na nogometaše i Hrvatska neće biti u nikakvim problemima', rekao je dodavši:

'Mi ćemo se boriti i dati sve od sebe, a onda kako bude. I kad smo pošli rekao sam da ne mogu obećati finale, ali mogu borbu, karakter, želju i to smo pokazali', poručio je Dalić.

  • +47
Navijači na stadionu Lužnjiki, Hrvatska - Engleska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal