'zbornaja' stiže u split

Zlatko Dalić tvrdi kako nema dvojbi oko sastava kojeg će izvesti protiv Rusije na Poljudu: Neću puno mijenjati...

13.11.2021 u 15:36

Bionic
Reading

Moramo igrati s pameću, a ne srcem, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči sutrašnjeg (nedjelja, 14. studenog, 15 sati) ogleda kojeg 'vatreni' igraju protiv Rusije u kvalifikacijama za SP 2022. godine.

Ispred svjetskih doprvaka je jasna zadaća, ako žele direktno u Katar moraju pobijediti 'zbornaju'. Svaki drugačiji rasplet vodi 'vatrene' u 'pakao' dodatnih kvalifikacija.

'Samouvjereni smo, ali pokazujemo i respekt prema ruskoj reprezenatciji. Karpin je napravio odličan posao. Ali, vjerujemo u sebe i favoriti smo', rekao je izbornik Zlatko Dalić otkrivši kako se on osjeća:

'Miran sam, koncentriran i samouvjeren. Vjerujem u reprezentaciju i sve nas.'

Naglasio je Dalić kako nema dvojbi oko sastava.

'Nemamo nikakvih problema s ozljedama, svi su zdravi i spremni. Nećemo puno mijenjati, ali bez obzira na sastav svi naši igrači su u dobroj formi i bez obzira tko će istrčati vjerujem u njih', otkrio je hrvatski izbornik te naglasio:

  • +19
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening pred utakmicu s Rusijom na Poljudu, 13.11.2021. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Nemam dilema oko sastava. Ovo što igramo u zadnje vrijeme, tako ćemo igrati. Imamo široki izbor, široki spektar, imamo i nekoliko varijanti prema naprijed.'

Najavio je Dalić kako će se Hrvatska protiv Rusije postavi visoko i čvrsto...

'Ali moramo igrati s pameću, a ne srcem. Ne smijemo srljati i ne smijemo zaboraviti fazu obrane', upozorava hrvatski izbornik koji je otkrio da je njegov pomoćnik Dražen Ladić snimao Ruse, a svoje opservacije predstavio je igračima:

  • +18
Malta - Hrvatska, kvalifikacije za SP u Kataru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Matthew Mirabelli / AFP / Profimedia

'Ladić je gledao tri ruske utakmice. Snimio ih je i pokazao igračima. Ostali su bez lijevog bočnog igrača, vjerujem da će postaviti tri defenzivna igrača, a opasni su iz prekida.'

Hrvatski navijači još pamte pobjedu protiv 'zbornje' u četvrtfinalu SP-a 2018. godine nakon penala, a prva utakmica u ovim kvalifikacijama je završila bez golova.

'Igrali smo na SP-u, bila je to teška utakmica, no sada ih vodi novi izbornik. Valerij Karpin je kao igrač bio orijentiran prema naprijed. Tako vodi i reprezentaciju što je dodatan plus za Rusiju. Siguran sam da Rusija neće igrati na nulu, siguran sam da će igrati napadački. Najbolje se braniti s napadima. No, oni će biti dobri koliki im mi dozvolimo', uvjeren je Dalić koji u svom stručnom stožeru ima dva 'Rusa' - Ivicu Olića i Vedrana Ćorluku - pa je ruske medije zanimalo je li bilo kakvih insajderskih informacija:

'Nije bilo insajdera, cijenimo ih i poštujemo, neće biti nikakvih tajni. Mi znamo njih, a oni znaju njih. Znamo sve, ali to treba pokazati na terenu.'

Premda Hrvatskoj igra jedino pobjeda, Dalić smatra kako je to možda i bolje.

'Mi nismo ekipa koja će se braniti, mi smo fajter i borci. To ćemo pokazati protiv Rusije, ali s pameću. Pun sam vjere u naše igrače i ne sumnjam u njih. Siguran sam da ćemo se sutra radovati', optimističan je Dalić kojeg raduje i rasprodani Poljud:

'Ovdje je najbolja atmosfera i najviše gledatelja, ali želim posebno naglasiti gdje god smo igrali u Hrvatskoj bilo je sjajno i puno naših navijača', zaključio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.