još se nije oporavio

Zlatko Dalić pred novim problemom; sjajni napadač otpada za utakmicu sa Slovačkom

08.11.2019 u 10:41

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija protiv Slovačke u subotu 16. studenog na Rujevici igra posljednju utakmicu kvalifikacija za plasman na Euro 2020. godine. Kalkulacija nema, izabranicima Zlatka Dalića u igri je samo pobjeda, a on ne može računati na 'pola' momčadi

Od ranije se zna kako protiv Slovačke zbog žutih kartona u sastavu naše reprezentacije neće biti dvojice standardnih stopera - Domagoja Vide i Dejana Lovrena. Poprilična je to 'rupa' u našoj obrani koju će izbornik Zlatko Dalić morati 'pokrpati' igračima koji do sada baš i nisu bili standardni u reprezentaciji.

No, nisu to jedini problemi koji remete miran san izbornika Dalića. Kapetan Luka Modrić tek se vraća nakon ozljede, Ivan Rakitić i Ante Rebić igraju 'na kapaljku', više su na klupi za pričuve nego na terenu, a Ivan Perišić je u malo boljoj poziciji od njih dvojice.

I taman kad su se svi ponadali kako će izvrsno osvježenje u napadu biti Andrej Kramarić koji se vratio nakon ozljede i operacije koljena. Zabio je Krama u dvije uzastopne utakmice dva gola za svoj Hoffenheim, sve je izgledalo sjajno. Ali, čini se kako će Zlatko Dalić protiv Slovačke ostati i bez njegove pomoći!

Trener Hoffenheima Alfred Schreuder objavio je kako Andrej Kramarić neće konkurirati za utakmicu 11. kola Bundeslige koju danas (petak, 8. studenog) igraju u Kölnu.

  • +6
Bundesliga, Hoffenheim - Schalke Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

'Andreju Kramariću trebat će još tjedan ili dva da se potpuno oporavi', pojasnio je Schreuder i kazao:

'Svi se nadamo kako nije riječ o novoj ozljedi već samo o reakciji operiranog koljena koje natekne i boli nakon fizičkog napora.'

>> Ova izjava Andreja Kramarića izazvat će veliku nelagodu kod izbornika Zlatka Dalića

Njemački mediji navode kako je Andrej Kramarić preventive radi propustio posljednje treninge Hoffenheima jer svaki jači napor rezultira oteklinom i bolovima, a to kasnije zahtjeva višesatne terapije i konstantne terapije ledom. Zato je Kramarić do daljnjeg 'na poštedi', a neki mediji sumnjaju kako trener Schreuder blefira jer ne želi riskirati da Krama obnovi ozljedu igrajući za reprezentaciju.

Podsjetimo, i sam je Andrej Kramarić u ekskluzivnom razgovoru za tportal najavio mogućnost da neće biti spreman za utakmicu sa Slovačkom.

'Imam neku upalu, ali se nadam da će proći. Ne znam kakva će biti situacija za vikend, a onda ni za utakmicu protiv Slovačke', rekao je Andrej Kramarić u razgovoru za tportal i zaključio:

'Zbilja ne znam hoću li biti spreman. Vidjet ćemo. Ali ono što je sada jedino točno, jest da ne mogu trenirati...'