zahvala iz hns-a

Zlatko Dalić podsjetio na veliku Vrsaljkovu žrtvu i patnju tijekom SP-a u Rusiji: Svi znamo s kakvim je koljenom odigrao turnir...

26.08.2022 u 15:04

Bionic
Reading

Na vijest o oproštaju Šime Vrsaljka od reprezentacije reagirali su i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza te izbornik Zlatko Dalić i obojica ističu koliko su mu zahvalni na svemu što je u 52 nastupa dao Vatrenima.

'U potpunosti poštujemo Šiminu odluku da reprezentaciji više ne može dati ono što bi želio te mu u ime Hrvatskog nogometnog saveza želim zahvaliti na velikom doprinosu koji je dao uspjesima naše reprezentacije. Šime je uistinu bio vedri duh naše svlačionice, pozitivac i emotivac, a pritom vrhunski nogometaš', istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

'Fotografija na kojoj Šime leži i grli hrvatsku zastavu nakon pobjede protiv Engleske uvijek će ostati simbol radosti, patriotizma i ponosa s kojima je nastupao za Hrvatsku. Šimi sam poručio da je njegova pozitivna energija zarazna te da su mu vrata hrvatskog nogometa uvijek otvorena. Dakako, želim mu puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere, kao i u privatnom životu', poručio je u zaključku predsjednik Saveza.

Izbornik Zlatko Dalić istaknuo je kako poštuje Šiminu odluku te mu je zahvalio na velikom doprinosu uspjesima Vatrenih.

'Poručio sam Šimi kako razumijem njegove razloge i poštujem takvu odluku. Svima nam je žao što zbog zdravstvenih razloga u proteklom razdoblju nije mogao reprezentaciji dati ono što je želio jer je Šime vrhunski nogometaš koji je, k tome, istinski uživao biti dio reprezentacije. Na terenu i izvan njega bio je vrlo važan 'kotačić' u svim našim uspjesima', izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

  • +13
Šime Vrsaljko Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

'Svi znamo s kakvim je koljenom odigrao Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Zahvaljujući takvoj požrtvovnosti, hrabrosti i spremnosti igrača da se žrtvuju za uspjeh momčadi, ostvarili smo povijesni rezultat. Šime je, pritom, bio i jedan od pokretača veselja, pozitivne energije i dobrog raspoloženja unutar svlačionice, što će nam svima nedostajati. Zbog svega toga, bilo mi je zadovoljstvo imati Šimu u ekipi te mu zahvaljujem na svemu što je dao za hrvatsku reprezentaciju. Zaslužio je sve lijepo što mu se dogodilo u hrvatskom dresu, a želim mu još puno radosnih trenutaka na nogometnim terenima i izvan njih. Prije svega, puno zdravlja!', naglasio je Dalić.