ZNA SE KOJI JE CILJ

Ovo bi trebalo biti 11 Vatrenih za Kanadu; Zlatko Dalić odlučio se na promjenu i od prve minute kreće s Markom Livajom, ali...

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 26.11.2022 17:44
  • Objavljeno 26.11.2022 u 16:21
Bionic
Reading

Iako izbornik Zlatko Dalić sastav za sutrašnju utakmicu protiv Kanade čuva kao 'zmija noge', prema nekim informacijama, doći će do nekih kadrovskih promjena. Što se uostalom dalo se to iščitati i iz njegovih riječi

Nakon remija protiv Maroka u prvoj utakmici F skupine svjetskog prvenstva, Hrvatska u drugom kolu protiv Kanade 'pikira' sva tri boda. I zato Dalić od svojih igrača želi puno konkretniju igru u napadu, uz što više prijetnji golmanu Milanu Borjanu.

Naravno, nakon dosta komentara zbog slabijeg izdanja protiv Maroka, posve je logično očekivati i neke promjene u sastavu.

No, znamo da Dalić baš i ne voli rotirati previše, ali sada mu na ruku 'ide' činjenica da je Nikola Vlašić zaradio ozljedu, a zbog koje je propustio i dva treninga. S toga je za očekivati da Vlašić neće konkurirati za mjesto u startnih 11.

No, da bi dobio na većoj 'ubitačnosti', na tom bi desnom boku mogao zaigrati Andrej Kramarić, koji ionako više voli dolaziti iz drugog plana pred protivnički gol, nego kao klasični 'sidrun'. Na njegovoj bi poziciji pak mogao zaigrati Marko Livaja, što ionako zagovaraju mnogi ljubitelji nogometa.

Naravno, kako bi na suprotnoj strani bio Ivan Perišić, koji je pak upotrebljiv i na desnoj strani, nije nemoguće da on i Kramarić tijekom dvoboja promijene pozicije, kako bi dodatno zbunili suparničke braniče.

Ostatak momčad, a posebice se to odnosi na zadnju liniju, nema potrebe mijenjati, dok vezni red u kojem su Modrić, Kovačić i Brozović, slovi kao možda i najbolji na ovom SP-u. Uz vjeru kako je Brozović napunio 'kapacitete'.

Prema tome, vjerojatni sastav, mogao bi izgledati ovako: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Kovačić, Modrić - Kramarić, Livaja, Perišić.

  • +45
Hrvatska - Maroko; SP u nogometu, 23.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal