ususret engleskoj

Zlatko Dalić nije odustao od ideje koja se protiv Španjolske nije pokazala najboljom

08.10.2018 u 10:42

Bionic
Reading

Ovog ponedjeljka izbornik Dalić okuplja nogometne reprezentativce, koji će u sljedećih osam dana odigrati tri utakmice. Najvažnija je, naravno, u petak na praznoj Rujevici, u Ligi nacija, protiv Engleske

Nakon razočaravajućeg starta na početku Lige nacija, i teškog poraza (k)od Španjolske 0:6, pred Dalićevom Hrvatskom novi je ispit. U petak, u istom natjecanju, Hrvatska će igrati protiv Engleske pred praznim tribinama Rujevice.

>> Dalić napokon otkrio što misli o Mandžukićevom povratku u reprezentaciju

Prije toga, točnije ovog utorka, od 16 sati, u Bjelovaru će uveličati proslavu 110. rođendana lokanog kluba, a ovaj mini-ciklu zaključit će prijateljskom utakmicom protiv Jordana. Taj je ogled na rasporedu 15. listopada, također na Rujevici.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No, kako je ogled s Engleskom u fokusu, jer to je ujedno i repriza briljatnog hrvatskog nastupa u polufinalu SP-a u Rusiji, jasno je da je novinare zanimalo s kojim će igračima Dalić moći računati za taj ogled. Nakon poraza od Španjolske, novi kiks ne bi nam baš dobro sjeo.

'Brozović je ozlijeđen, Barišić ima rupturu mišića, Santini posjekotinu, vidjet ćemo kako će reagirati koljeno Šime Vrsaljka, a Lovre Kalinić mora na dodatni pregled pa ćemo vidjeti što je s njim. Ako on ne bude mogao, zvat ću sigurno Slugu iz Rijeke', objasnio je izbornik Zlatko Dalić, te iznenadio odgovorom na pitanje o pozciji desnog beka.

Naime, na utakmici protiv Španjolske, na desnom beku, nakon ozljede Šime Vrsaljka zaigrao je Marko Rog. A to baš i nije bilo s(p)retno rješenje.

'Nisam odustao od te ideje. On to može odigrati', dodao je Dalić.

'Naravno da nam je poraz od Španjolske teško pao, ali nas nije poljuljao. Razgovarao sam s igračima, zaključili smo da smo teško stradali jer nismo bili kompaktni od 20. minute. Španjolska je prošlost, očito smo platili ceh i umoru nakon Svjetskog prvenstva, ali vidite da su i europski giganti poput Reala, Barcelone i Bayerna u istim problemima. Liga nacija je važno natjecanje, ali nama su, kao uostalom i gotovo svim ostalim reprezentacijama, ipak bitnije kvalifikacije za EURO, a Ligu nacija treba shvatiti kao natjecanje u kojem s jakim protivnicima možeš isprobati igrače i varijante'.

Koliko ima istine u priči koja je posljednjih dana privukla veliku pozornost, odnosno mogućnost da se Mandžukić vrati u reprezentaciju?

'Mandžo? On je odlučio, igra fantastično u Juventusu. Tko ne bi poželio takvog igrača? Ali mi poštujemo njegovu odluku'.

Osvrnuo se izbornik Dalić i na utakmicu u Bjelovaru.

'Zbog ovih silnih ozljeda nije nam to leglo kako treba, ali to je naš klub koji slavi 110 godina postojanja. A ionako se nismo pojavili pred svojim navijačima od proslave srebra sa Svjetskog prvenstva. Nakon utakmice putujemo u Opatiju i pripremamo se za dvoboj s Engleskom, koja također ima problema sa sastavom, neki su odustali, a izbornik je pozvao četiri nova igrača. Englezi su kod kuće izgubili od Španolske, a svakako imaju motiv da nam se osvete za poraz u polufinalu SP-a, mlada su i vrlo potentna momčad', izjavio je Dalić, koji žali što se zbog kazne HNS-u igra pred praznom Rujevicom.

'Bit će to moja prva utakmica bez gledatelja u karijeri. Da li je prednost što su se naši igrači već navikli na prazne tribine, a Englezi nisu? Ne, nikako. Ovime samo gubi nogomet. Igraju druga i četvrta reprezentacija svijeta, to bi trebao biti spektakl, ali bez gledatelja će biti jako čudno'.