posve razumljivo

Zlatko Dalić morao je donijeti nimalo jednostavnu odluku, te je prekrižio jednog reprezentativca: Žao mi je, jer igrama je to zaslužio

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 26.05.2021 14:48
  • Objavljeno 26.05.2021 u 14:49
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u Rovinju se priprema za nadolazeći Euro, a izbornik Zlatko Dalić s nestrpljenjem očekuje i ostatak reprezentativaca, jer do ove srijede imao ih je tek 11 na okupu

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić za ovaj je turnir prijavio 26 igrača, s time da ih je imao nekolicinu na pretpozivima.

Jedan od njih je i igrač ruskog Rubina iz Kazana, Filip Uremović, koji bi sigurno bio među putnicima, ali zaustavila ga je ozljeda.

Naravno, pokušavao je Uremović terapijama otkloniti probleme, ali bila je to utrka s vremenom, pa je izbornik Dalić donio nimalo jednostavnu odluku.

'Žao mi je, Uremovića sam htio u ekipi zato što može pokriti dvije pozicije, i stopera i desnog beka, a i igrama je zaslužio Euro. No, kako će ići kad već tri tjedna ne trenira, kad ni ovaj tjedan nije u mogućnosti trenirati? Ne, ne može, kako ću voditi igrača koji je tako dugo izvan treninga? Pričekat ću do petka za konačnu odluku, kao što smo kazali, no dug je to period, a pitanje je kad će biti potpuno zdrav. Trebaju mi zdravi i spremni igrači', pojasnio je izbornik, ostavivši minimalnu mogućnost da se nešto promijeni u Uremovićevu korist.

Iako, lako je bilo shvatiti da je Dalićev savjet mladom 24-godišnjem braniču kako je bolje ostati u Zagrebu i sanirati ozljedu do kraja.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal