ambiciozan plan

Zlatan Ibrahimović i Thiago Silva ponovno će zaigrati u istoj momčadi Serie A, ali to neće biti Milan

21.06.2020 u 19:23

Bionic
Reading

Talijanski dnevni list La Nazione Fiorentina senzacionalno otkriva kako Fiorentina, nekadašnji prvak Italije i jedan od najvećih talijanskih klubova, ovog ljeta u svoje redove dovodi dva zvučna imena s kojima bi se odmah uključio u borbu za naslov prvaka

Naime, kako tvrde talijanski mediji, dres Fiorentine u sezoni 2020./'21. trebali bi nositi nekadašnji suigrači iz Milana, a potom i PSG-a, Thiago Silva i Zlatan Ibrahimović!

Ova bombastična najava nije bez temelja jer su čelnici 'viola' već krenuli pregovarati s Thiagom Silvom (35) koji definitivno odlazi iz PSG-a i slobodan je igrač. Jasno, iskusni brazilski reprezentativac ima hrpu ponuda, ali jak 'adut' na strani Fiorentine u ovim pregovorima je i nitko drugi do - Zlatan Ibrahimović (38).

Njega bi u glavni grad Toscane, na stadion Artemio Franchi, trebao dovesti njegov kontroverzni menadžer Mino Raiola koji je u sjajnim odnosima s novim vlasnikom Fiorentine, američkim milijunašem talijanskog podrijetla Rocom Commissom.

Silva i Ibrahimović će kroz nekoliko tjedana postati slobodni igrači, ugovori s PSG-om i Milanom im završavaju te bi u novu momčad stigli besplatno, što je sigurno olakšavajuća okolnost za Fiorentinu koja bi im zbog toga mogla ponuditi izdašne ugovore.

Thiago Silva i Zlatan Ibrahimović neraskidivo su vezani još od 2010. godine kad su zajedno igrali u Milanu. Kad je 2012. godine Ibra odlazio u PSG insistirao je da s njim put Pariza krene i njegov veliki prijatelj Silva. Jadno, to se i dogodilo, a obojica su postali legende PSG-a. Thiago Silva je preuzeo i kapetansku traku momčadi s Parka Prinčeva, ali krajem lipnja definitivno odlazi.

Dečki su se navodno dogovorili kako bi lijepo bilo da u istoj momčadi i završe svoje bogate i više nego uspješne karijere, a poziv iz Firenze sigurno ih je zainteresirao. Ako zaigraju u ljubičastom dresu, Fiorentina bi doslovno preko noći - uz još neka ranije najavljena pojačanja - postala jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka kojeg u Firenzi i cijeloj Toscani čekaju još od 1969. godine.

Inače, Fiorentina je prošlogodišnjim dovođenjem Francka Riberyja pokazala da je i dalje mamac za velike zvijezde pa zbog toga ne treba isključiti dolazak Silve i Ibrahimovića.