bez novca i putovnice

Životni krah nekad najboljeg svjetskog nogometaša; spao je na prosjački štap

03.11.2018 u 09:01

Bionic
Reading

Ronaldo de Assis Moreira (38) svima je na svijetu poznat kao Ronaldinho. Jedan je od najboljih nogometaša svih vremena, a sad je doživio propast. Zbog sumnjivih poslova u rodnom Brazilu i milijunskih dugova prijeti mu višegodišnji zatvor

Sud u Brazilu naredio je da se Ronaldinhu oduzme putovnica jer poznati nogometaš državi duguje najmanje dva milijuna dolara!

Nekad najbolji svjetski nogometaš koji je u bogatoj karijeri igrao za Gremio, PSG, Barcelonu, Milan, Flamengo, Fluminense..., upustio se u sumnjive poslove u rodnom Brazilu i sada mora platiti milijunske kazne (plus nakupljene kamate!) kako bi izbjegao zatvorsku kaznu.

Ronaldinho je s bratom Assisom još 2010. godine započeo s ulaganjima u nekretnine na obali jezera Guaiba koje je proglašeno zaštićenim područjem, a zbog toga ih je država tužila i dobila spor.

Braća su godinama izbjegavala platiti kaznu, u međuvremenu im je imovina zaplijenjena, a sada im je sud u Brazilu oduzeo putovnice! Naime, dug je premašio svotu od dva milijuna dolara uz višegodišnje kamate na tu svotu, a Ronaldinho tu kaznu nema od čega platiti.

  • +25
Ronaldinho Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na brazilskim računima nogometaša koji je godinama oduševljavao navijače diljem svijeta brazilski su poreznici pronašli samo - šest dolara! Svima je jasno kako je Ronaldinho u karijeri zaradio vjerojatno i sto puta više od tražena dva milijuna dolara, no taj je novac najvjerojatnije skriven na stranim računima.

Zato sada, dok ne podmiri dug, ne može napustiti Brazil, a prijeti mu i zatvorska kazna...