BEN SIMMONS

Životna priča NBA zvijezde: Nije razgovarao sa suigračima, navijači su ga ismijavali, a onda je donio odluku kojoj se nitko nije nadao...

12.10.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Ben Simmons, prvi izbor NBA drafta Philadelphije tijekom 2016., vratio se u tu momčad nakon što je protekle mjesece inzistirao na promjeni i odlasku iz 76ersa.

Po pisanju američkih medija Simmons se vratio u Philadelphiju i odmah pristupio kompletnom COVID protokolu nakon čega bi se trebao priključiti momčadi i pripremama za skorašnji početak sezone.

Podsjetimo kako je od kolovoza Simmons, zajedno sa svojim agentima, bio prilično jasnog stava, a to je definitivni odlazak iz jedinog kluba u kojem je igrao tijekom NBA karijere. Nije želio razgovarati sa suigračima, silno je zamjerao navijačima tog kluba i bio je spreman na sve pa čak i na to da propusti cijelu sezonu ne igravši u ni jednom klubu.

No, stvari su se očito promijenile i ova trakavica dobiva svoju posljednju epizodu. I trener Philadelphije Doc Rivers je najavio kako uskoro očekuje Simmonsa u momčadi te novi pokušaj ove momčadi da se domogne NBA prstena.

U međuvremenu su američki mediji doznali kako je najveći bijes Simmons osjećao spram navijača Philadelphije koji su se, primjerice, s njim ismijavali u doigravanju prošle sezone kada je igrač iznimno loše izvodio slobodna bacanja. U seriji protiv Atlante, kada su 76ersi ispali, promašio je čak 27 bacanja, a ukupno je u doigravanju imao samo 34 posto šut s linije slobodnih bacanja.

Inače, u noći s ponedjeljka na utorak Philadelphia je odigrala odličnu predsezonsku utakmicu te je na domaćem parketu svladala Brooklyn 115:104. Bio je to okršaj, uz aktualnog prvaka Milwaukeeja, najjačih momčadi Istočne konferencije.

Philadelphiju je predvodio Turčin Korkmaz sa 27 koševa, dok su u redovima gostiju najbolji bili Kevin  Durant (23 poena) i James Harden (21 poen).