završio na psihijatriji

Životna drama osvajača Tour de Francea; pijan i drogiran prebio je prostitutku

12.08.2018 u 11:11

Bionic
Reading

Jan Ullrich (44) jedan je od najvećih biciklista, osvajao je Tour de France (1997.), Vueltu (1999.), ima zlato i srebro s Olimpijskih igara 2000. u Sydneyu... No, sada je nakon učestalih ispada i fizičkog nasilja završio na prisilnoj hospitalizaciji u jednoj psihijatrijskoj klinici

Njemački biciklist Jan Ullrich (44), jedan od najboljih svih vremena, teško podnosi dane u mirovini. Jedini je Nijemac koji je osvojio Tour, velika je zvijezda u domovini i izvan nje, ali čini se kako mu na privatnom planu baš i ne ide.

Nakon što je prije pet godina priznao da je koristio doping uslijedila je suspenzija, a potom i objava umirovljenja. Tada su počeli njegovi problemi, alkohol, droga... Sve je kulminiralo početkom ove godine kad se rastao od supruge Sare Steinhauser s kojom je bio 12 godina u braku. Doživio je Jan Ullrich potpuni životni krah, počeo se 'raspadati' po šavovima.

Prije nekoliko dana uhićen je u Frankfurtu i po kratkom postupku hospitaliziran u jednu psihijatrijsku kliniku. Ullrich je, prema tvrdnjama tamošnje policije, pijan i drogiran u jednom luksuznom hotelu pretukao - prostitutku. Optužen je za napad i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a u posljednjih nekoliko dana ovo mu nije prvi ispad.

Naime, Ullrich je uhićen i prošlog petka na Majorci gdje je navodno preskočio susjedovu ogradu i prijetio mu. Biciklist se branio da je samo htio razgovarati sa susjedom.

Ispostavilo se da je susjed zapravo njemački glumac i redatelj Til Schweiger, koji je svjetsku slavu stekao ulogom u filmu ‘Nemilosrdni gadovi’ (‘Inglourious Basterds’) Quentina Tarantina. Schweiger je lokalnim medijima rekao da neće tužiti svog ‘bivšeg dobrog prijatelja’, ali je policija Ullrichu ipak izdala zabranu prilaska.

Ullrich je nedavno dao intervju za Bild u kojem je priznao da se nalazi u ‘stanju dubokog očaja’ otkako se rastao od supruge. Priznao je kako svaki dan neutješno plače jer gotovo da ne viđa svoje dvoje djece... Otkrio je tada i to kako je svjestan svih svojih problema te da odlazi na terapije zbog problema s drogom i alkoholom.

Očigledno da mu ta terapija baš i nije pomogla.