nba all-star

Zion oduševio zakucavanjima, Dončić se štedio pa zabio s centra, a Amerikanci su na kraju ipak bolji od 'ostatka' Svijeta

15.02.2020 u 09:30

Bionic
Reading

Ovosezonski NBA All-Star vikend u Chicagu započeo je dvobojem mladih zvijezda SAD-a i Svijeta, igrača koji igraju svoju prvu ili drugu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, a uspješnija je bila selekcija SAD-a 151:131

Ključnom se pokazala treća četvrtina koju su SAD dobile 44:24 i tako 71:81 zaostatak s poluvremena pretvorile u prednost 115:105 uoči posljednjih 12 minuta.

Upravo se u tom razdoblju istaknuo igrač Charlotte Hornetsa Miles Bridges koji je ubacio 13 od svojih 20 koševa upravo u trećem periodu. Bridges, koji je utakmicu započeo na klupi, sakupio je još po pet skokova i asistencija te je proglašen za najkorisnijeg (MVP) igrača susreta.

No, gledatelje su ipak najviše oduševila zakucavanja i akcije Ziona Williamsona (14 koševa) i Ja Moranta.

Kod pobjednika je najefikasniji bio još jedan igrač s klupe Eric Paschall, član Golden State Warriorsa, s 23 koša, dok je Svijet predvodio igrač New York Knicksa RJ Barrett s 27 koševa, Brandon Clarke dodao je 22 koša, dok su po 16 ubacili Gilgeous-Alexander, Luka Dončić i Moritz Wagner.

Potez koji je sve oduševio bio je koš Luke Dončića sa svoje polovice terena...

U subotu su na programu natjecanja u vještinama, tricama i zakucavanjima, dok se središnji događaj vikenda, utakmica najvećih zvijezda NBA lige u kojoj će snage odmjeriti momčadi LeBrona Jamesa i Giannisa Antetokounmpa, igra u noći s nedjelje na ponedjeljak u 2 sata po hrvatskom vremenu.

  • +10
NBA, All Star, Rising Star Challenge, Svijet - Amerika Izvor: EPA / Autor: NUCCIO DINUZZO