sad mu je žao

Zinedine Zidane se večer uoči El Clasica prisjetio hrvatskog reprezentativca: Mateo Kovačić je bio idealan...

17.12.2019 u 17:46

Bionic
Reading

U srijedu (18. prosinca) od 20 sati na Nou Campu Barcelona i Real Madrid igraju El Clasico, odgođeni susret 10. kola španjolskog prvenstva. Trener madridskog Reala sa sjetom se prisjetio Matea Kovačića koji je - dok je igrao za 'kraljeve' - u derbijima s Barcelonom bio čovjek za 'specijalne zadatke'

I Barcelona i Real su u dobroj formi, no gostima iz Madrida će u sutrašnjem El Clasicu nedostajati Eden Hazard, James Rodriguez, Marcelo, Lucas Vazquez, Asensio, dok Barca ne može računati na Dembelea i Arthura.

Najveći problem za Zinedinea Zidanea je kako zaustaviti Lea Messija koji je posebno nadahnut protiv Reala na Nou Campu.

'Bez obzira na to što se dogodilo na terenu, bit će to utakmica u kojoj će svi uživati. Počinjemo utakmicu 11 na 11 i svjesni smo protiv koga igramo. Znamo da imaju Messija, ali imamo i mi naša oružja. Želim da moji igrači pruže dobru partiju, rezultat nije najbitniji, ovo je duga utrka i najbitnije je igrati na razini koju tražimo', rekao je Zidane i zaključio:

'Najvažnije od svega je da timski rad nikad ne izostane. Moramo igrati kao momčad, mora se vidjeti želja kod igrača, a onda je sve lakše...'

  • +5
La liga, Valencia - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: BIEL ALINO

No, bilo bi 'kraljevima' još i lakše da u momčadi imaju Matea Kovačića. No, sada Zidane može samo kukati jer hrvatski je reprezentativac sreću pronašao u Chelseaju. Sa sjetom se Zizou prisjetio nekoliko El Clasica u kojima je Kovačić bio čovjek za 'specijalne zadatke'.

'Svaka utakmica je nova i posebna priča koja se odigrava u svom vremenu. Ali da, Mateo Kovačić je bio idealan čovjek koji je znao zaustaviti Messija. Na žalost, sada ga nećemo imati na raspolaganju...', kazao je sa sjetom u glasu Zidane i zaključio:

'Potražit ćemo neka druga rješenja i vidjet ćemo što ćemo uspjeti napraviti...'