otpisao ih je

Zinedine Zidane ih ne može smisliti: Među crnim ovcama iz Real Madrida našao se i hrvatski reprezentativac

30.04.2020 u 08:17

Bionic
Reading

Španjolska Marca izdvojila je pet igrača koji se nikako ne uklapaju u viziju Zinedinea Zidanea, a među njima se našao i Mateo Kovačić

Dani Ceballos nedavno je priznao da nije razgovarao sa Zinedineom Zidaneom od kada je otišao iz Real Madrida na posudbu u Arsenal na ljeto 2019. godine. 23-godišnji veznjak bi se trebao ovog ljeta vratiti na Santiago Bernabeu i ponovno igrati pod Zidaneom pa je ovakav odnos u najmanju ruku neobičan.

Marca piše kako nedostatak komunikacije ukazuje na još veće probleme između Zidanea i nekih od igrača. Ceballos je i ranije ukazivao na loš odnos s francuskim stručnjakom, ali nije jedini koji je imao problema sa Zidaneom. Marca se zato poigrala i napravila popis crnih ovaca kod Zidanea, a na njemu se našao i jedan Hrvat. Osim Ceballosa, još su četvorica igrača bili na piku francuskom treneru i nisu nikako uspjeli ući u njegovu milost.

Prvi je Alvaro Morata koji se u Real Madrid vratio iz Juventusa kao velika zvijezda. U prvoj epizodi i Realu nije dobio pravu priliku pa je otišao u Juventus gdje je u skoro 100 utakmica zabio 27 golova i zabljesnuo u Ligi prvaka. Zidane ga je dočekao raširenih ruku jer je Real tada trebao dodatna rješenja u napadu, ali na kraju Morata nije dobio minutažu kakvu je priželjkivao. Odigrao je 43 utakmice i zabio 20 golova, ali igrao je uglavnom u malim utakmicama pa je na kraju otišao u Chelsea.

Sličnu sudbinu je doživio i James Rodriguez koji nikako da dođe na zelenu granu sa Zidaneom. Nakon sezone 2016./2017. više nije mogao trpjeti sporednu ulogu pa je otišao u Bayern na dvije sezone da bi se ponovno vratio prošlog ljeta. Ipak, bilo je jasno da za njega kod Zidanea i dalje nema mjesta nakon što je brzo nakon dolaska pao u drugi plan.

Među žrtvama je i Gareth Bale, iako bi Velšanin vjerojatno bio u nemilosti bilo kojeg trenera zbog svojeg ponašanja prema klubu, suigračima i navijačima. Već dugo je njegov odnos sa Zidaneom na najnižim granama, ali on je jedini koji odbija otići, ma koliko toksična atmosfera bila.

Zidane je prošlog ljeta čak i otvoreno priznao da se želi riješiti Balea, ali nije bilo zainteresiranih za njegove usluge ili je pak Real tražio previše i velški reprezentativac je ostao u Madridu. Odnos između njih dvojice je ravan nuli i svi zapravo samo čekaju da Bale ode iz kluba. Svi osim Balea koji ostaje dok god plaća sjeda na vrijeme.

Zadnji na listi, a nama možda i najvažniji je Mateo Kovačić. Kova je trebao biti nasljednik i zamjenik svojeg reprezentativnog kapetana Luke Modrića i u njega su svi polagali velike nade, ali u Realu jednostavno nikako nije uspio isplivati na površinu. Nije bio daleko, ali nije bio niti u prvom planu.

Zidane je u nekoliko navrata naglasio kako je Kovačić jako važan igrač, ali očito nije bio dovoljno važan ili dovoljno dobar za Zidanea da bi igrao ispred Casemira, Tonija Kroosa i Luke Modrića u najvažnijim utakmicama. Kova je jedno vrijeme strpljivo čekao, ali onda je ipak odlučio otići Moratinim stopama i priključiti se Chelseaju. To se pokazalo kao odličan potez jer sad gledamo nekog novog, poboljšanog Kovačića.