sigurnost prije svega

Zimske olimpijske igre još nisu ni počele, a već je oboren jedan rekord

01.02.2018 u 12:33

Bionic
Reading

Južnokorejski Pjongčang će od 9. do 25 veljače biti domaćinom 23. Zimskih olimpijskih igara na kojima će nastupiti 2925 sportašica i sportaša. Puno je to mladih ljudi u naponu snage na istom mjestu, pa organizatori računaju kako bi u noćnim satima u Olimpijskom selu moglo biti vrlo 'prometno'...

Zato su osigurali ukupno 110.000 prezervativa koji će biti podijeljeni u 16 dana Zimskih olimpijskih igara, što je za 10.000 više nego na ZOI u Vancouveru 2010. i u Sočiju 2014. godine.

To znači da će svakom sportašu pripasti 37,6 komada jer ih je prijavljeno 2.925, ali nisu sportaši jedini koji će se moći poslužiti kondomima.

'Košare s kondomima će biti raspoređene u muškim i ženskim toaletima u olimpijskim selima u  Pjongčangu i Gangneung, u glavnom medijskom centru, u Olimpijskom selu za novinare kao i u medicinskim centrima', objavili su organizatori.

Kondome je donirala tvrtka Convenience, a njihovi predstavnici kažu kako su to učinili 'u cilju sprečavanja širenja AIDS-a i drugih spolnih bolesti, ali i kako bi se Južna Koreja pokazala kao što bolji domaćin'.

  • +14
Utrka muškog slaloma na Sljemenu - Snow Queen Trophy 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Ne očekujemo da će se svih 110.000 komada iskoristiti. Uvjeren sam kako će velik broj naših kondoma sportaši i sportašice ponijeti kućama kao suvenir i uspomenu na Igre', kazao je predstavnik tvrtke Chung Geun-sik.