PRILIKA KLINCIMA

Zidane putem TV showa traži svoje nasljednike

15.03.2010 u 20:48

Bionic
Reading

Dvojica sjajnih nogometaša s kraja prošlog stoljeća Zinedine Zidane i Urugvajac Enzo Francescoli ušla su zajedno u projekt koji bi trebao iznjedriti nove velikane najpopularnije igre svijeta

U Madridu je najavljen početak snimanja televizijskog reality showa pod nazivom 'Football Cracks' u kojemu će odabrani mladi nogometaši sa svih strana svijeta tražiti svoj put do pobjede i angažmana u španjolskoj ligi.

Krajem travnja 50 odabranih će u kampu blizu Madrida proći testiranja nakon kojih će se odabrati 17 najboljih koji će ući u završni dio natjecanja. Talenti će sve vrijeme biti pod budnim okom renomiranih trenera, nutricionista i psihologa. Emisija će trajati šest tjedana, a snimat će se u Europi, Africi, Južnoj i Sjevernoj Americi.

'Vjerujem da ćemo uživati u talentu mladih igrača i pronaći nova lica koja će biti dio nogometne budućnosti', kaže Zidane koji je prvog sina nazvao Enzo po Francescoliju.

Urugvajac je dodao i odgojnu komponentu.

'Ovo će biti idealna prilika da svi vide da u nogometu nije važan samo talent, već da profesionalni nogometaši moraju zadovoljiti i gomilu drugih kriterija', zbori Francescoli.

Zidane je rekao i da mu je privilegija raditi s igračem koji mu je u djetinjstvu bio nogometni idol.

U konkurenciju će ući mladići sa svih strana svijeta, ali još nisu objavljena imena kandidata ni hoće li se među njima možda naći i koji Hrvat.