UGOVOR NA DVIJE GODINE

Zidane je bio 'lažnjak', Francuze vodi Deschamps

08.07.2012 u 15:13

Bionic
Reading

Nakon dugog oklijevanja, Didier Deschamps napokon je pristao preuzeti francusku nogometnu reprezentaciju. Potpisao je dvogodišnji ugovor, piše L'Equipe

Dogovor s predsjednikom saveza (FFF) Noëlom le Graëtom predviđa automatsko produljenje suradnje uspije li Deschamps odvesti nacionalnu momčad na Svjetsko prvenstvo u Brazilu za dvije godine u vrlo teškoj kvalifikacijskoj skupini, koju predvode aktualni dvostruki europski prvaci, baš kao i svjetski, Francuzi.

U tom će slučaju Deschamps u miru, bez kvalifikacijskih iskušenja, nastaviti pripremati momčad za Euro 2016. godine, kojem su Francuzi domaćini.

Sutra (ponedjeljak) U FFF-u će Le Graët i Deschamps održati konferenciju za novinare na kojoj će se novi izbornik predstaviti javnosti.

Kao što je bio slučaj u Marseilleu kroz protekle tri sezone, prvi će mu asistent biti Guy Stephan. Antonio Pintus i Nicolas Dehon, koji su mu u klubu pomagali kao eksperti za fizičku pripremu, odnosno za rad s golmanima, neće biti u stručnom stožeru.

Nastavak suradnje s Marseilleom Deschamps je odbio prije tjedan dana.

Dva dana prije toga Laurent Blanc je objavio da ne želi nastaviti obnašati izborničku dužnost nakon što je s Francuzima ispao u četvrtfinalu EP-a u Poljskoj i Ukrajini, i to od kasnijih prvaka Španjolaca.