PROBLEMI SLAVNOG BRAZILCA

Zico odlazi: Flamengo je umro u mom srcu

01.10.2010 u 14:25

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša u Brazilu ikada napustio je mjesto sportskog direktora Flamenga, najopopularnijeg kluba u zemlji. Razlozi su neslaganje sa suradnicima

Jedan od najboljih brazilskih nogometaša u povijesti i najpopularniji igrač svih vremena među navijačima Flamenga, Zico (57) podnio je ostavku na mjesto sportskog direktora aktualnog brazilskog prvaka nakon samo četiri mjeseca provedena na toj dužnosti.

'Nemoguće mi je raditi ono što bih želio u Flamengu. Primjetio sam da moja nazočnost u klubu nije dobrodošla, te je prouzročila neslaganje kod velikog broja ljudi. Nekoliko sam puta neopravdano napadnut, najčeće preko mojih sinova, koji nikada nisu bili upleteni u rad kluba, a to se protivi vrijednostima kojima me naučio moj otac. Ne mogu dozvoliti da se moja obitelj koristi za takav kukavički sukob. Danas slavim rođenje svog unuka Alberta, ali je Flamengo umro u mom srcu', objavio je Zico.

Prošle je godine Flamengo osvojio naslov prvaka Brazila nakon 17 godina, ali ove se godine bori za ostanak u prvoj ligi. Tijekom Zicova boravka u klubu otpušten je trener Rogerio Lourenco, a na njegovo je mjesto postavljen bivši brazilski reprezentativni veznjak Silas, kojemu sada također prijeti otkaz.

Sa 25 milijuna navijača u Brazilu, Flamengo je najpoplarniji klub u zemlji zaluđenoj nogometom.