KAKO REAGIRATI NA OVO?

Zgražali su se zbog Novaka Đokovića i Hrvatske, ali nevjerojatna odluka koju su donijeli na američkom turniru je za svaku osudu

04.07.2020 u 17:25

Bionic
Reading

Američki tenisač Frances Tiafoe pozitivan je na koronavirus nakon meča sa sunarodnjakom Samom Querreyjem , ali turnir u Atlanti, koji je počeo u petak, nastavlja se

Velik dio svijeta osudio je humanitarni turnir Adria Tour čiji je idejni tvorac bio Novak Đoković. On se zbog pojave koronavirusa kod tenisača i osoblja prekinuo u Zadru, a javnost se zgražala.

Ni Amerikanci nisu štedjeli prvog igrača svijeta, ali za razliku od ovog turnira u Atlanti, u Hrvatskoj su se odmah nakon pojave zaraženih osoba ponijeli odgovorno i sve prekinuli.

U SAD-u druga priča. Francis Tiafoe je na Twitteru objavio kako je pozitivan: Nažalost, pozitivan sam na koronavirus i moram se povući s ovog posebnog turnira. Protekla dva mjeseca sam trenirao na Floridi, a prošli tjedan sam se testirao i nalaz je bio negativan.'

No turnir ide dalje i to uz prisutnost određenog broja gledatelja pa će biti zanimljivo pratiti kako će sada Amerikanci reagirati na ovakve poteze organizatora All-American Team Cupa.

Na 'All American' turniru u Atlanti okupili su se svi američki tenisači koji se nalaze među 100 najboljih na ATP ljestvici (John Isner, Taylor Fritz, Reilly Opelka, Sam Querrey, Tennys Sandgren, Tommy Paul, Steve Johnson, Frances Tiafoe).

'Kao i svi ostali igrači, Tiafoe je bio testiran svakoga dana prije dolaska na turnir, a nakon dvoboja je pokazivao simptome bolesti te je bio ponovno testiran i rezultat je bio pozitivan. Stoga je on napustio turnir, a mi smo odmah počeli s dezinfekcijom terena uz pridržavanje svih protokola oko sigurnosti', objavili su organizatori.

Inače, prije par dana pisali smo upravo o tom turniru i reakciji jednog od tenisača Johna Isnera koji igra na njemu i koji je preko društvenih mreža pokušao ušutkati kritičare.

'Vi korona braćo možete ostati u svojem podrumu ako želite. Ja sam izabrao živjeti život i promovirati sport koji volim u sigurnosnim uvjetima', rekao je Isner.

Poznati teniski novinar Ben Rothenberg nazvao je ideju održavanja turnira pred gledateljima 'ludilom' te je dodao kako to nije u dodiru sa stvarnošću s kojom su okruženi.

I njemu je američki tenisač uputio nekoliko riječi...

'Ben, zabrinutost ti je u redu, ali kao netko tko prati naš sport bilo bi lijepo podržati napore Atalante i WTT-a u njihovim nastojanjima da događaj bude siguran, umjesto da postavljate jezive naslove koji nisu istiniti.'