KARATE U USPONU

Žetva brončanih medalja u Zürichu

06.05.2011 u 17:38

Bionic
Reading

Prvoga dana Europskog karate prvenstva u Zürichu hrvatski predstavnici osvojili su četiri brončana odličja, te tako već prvoga dana prvenstva ispunili planirano.

Najtrofejnija hrvatska karatašica Mirna Šenjug osvojila je brončana medalju u katama slavivši u borbi za broncu s 3:2 protiv Talijanke Bataglie. Za 28-godišnju Virovitičanku to je čak šesta uzastopna medalja na europskim prvenstvima, a triput je bila prvakinjom.

Ana Marija Čelan je osvojila broncu u kategoriji preko 68 kilograma svladavši Švicarku Cargill, a brončanog odličja domogao se i teškaš Pero Vučić, iako mu je u četvrtfinalnoj borbi puknuo bubnjić u desnom uhu. U polufinalu je Vučić izgubio od europskog prvaka Nijemca Horna, da bi odličje zaslužio pobjedom nad Nizozemcem Sheppardom.

Posljednje, četvrto odličje za Hrvatsku osvojila je najmlađa Ivona Tubić, koja je u prvom seniorskom nastupu u kategoriji do 68 kilograma došla do medalje. Tubić je broncu zaslužila pobjedom nad Slovakinjom Visnovskom.

U subotu na borilišta izlaze Danil Domdjoni (do 60 kg) i Dario Svetić (do 67 kg) te djevojke Matea Ratković (do 50 kg), Jelena Kovačević (do 55 kg) i Ana Lenard (do 61 kg), a svoju priliku za dobar rezultat imaju i naše ekipe u katama.