nedostaje mu van Dijk

Stižu kritike na račun Dejana Lovrena; Rusi pobrojali primljene golove Zenita, a kao krivca mnogih prozvali hrvatskog reprezentativca

17.08.2021 u 18:56

Bionic
Reading

U ruskom prvenstvu odigrana su četiri kola, a na tablici su vodeći Zenit te Rubin Kazan, s po tri pobjede i jednim remijem. No, i bez obzira na prvu poziciju kluba iz St. Peterburga, ruski su novinari puni kritika na račun hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena

U dugačkoj analizi novinari Sport-Expressa osvrnuli su se na utakmice Zenita.

Zenit je sezonu otvorio prije mjesec dana. Zasad je let normalan: u pet utakmica, uključujući i utakmicu za ruski superkup s Lokomotivom, igrači Zenita četiri su puta slavili i remizirali u nedjelju. Sudeći samo po rezultatima, klubu iz St. Peterburga ide dobro.

No, zapravo, Zenit ima puno poteškoća, a najveća je propusna obrana. Ovaj problem nije nov, više liči na kroničnu bolest. Ali to ne znači da možete zatvoriti oči pred njom. U prva četiri kola Zenit je postigao najviše, ali je i njihova mreža često pogođena - šest puta. Samo tri momčadi primile su više - Khimki, Arsenal, Rostov i Ural. No, svi su oni u zoni ispadanja, ili vrlo blizu njoj.

I onda su se raspisali o Dejanu Lovrenu.

'Hrvat je došao u St. Peterburg prije godinu dana kao europska zvijezda, a ubrzo je i zavrijedio kapetansku vrpcu. Međutim, Lovrena se ne može nazvati vođom obrane. Očigledno mu nedostaje Virgil van Dijk, njegov nekadašnji suigrač iz Liverpoola, na koga se Lovren uvijek mogao osloniti. On uz sebe jednostavno mora imati igrača koji će ga voditi. Zenit je nakon četiri kola primio šest pogodaka, od kojih su tri njegova izravna krivica', vrlo su konkretni novinari Sport-Expressa.

'Nakon remija protiv Lokomotiva, novinari su pitali trenera Sermaka za komentar Lovrenove igre. Ovaj se na to oglušio, odnosno diplomatski je odgovorio da je cijela obrana odigrala loše', dodaje ruski portal i za kraj podvlači:

'Možda je vrijeme za 27-godišnjeg Dmitrija Krisjakova na toj poziciji koji u tandemu s Rakitskim djeluje mnogo bolje nego tandem Lovren-Rakitski'.