VRUĆE NA KRAJU

Zenitov prvi poraz u ruskom prvenstvu

28.10.2010 u 09:22

Bionic
Reading

U srijedu su odigrane dvije zaostale utakmice 16. kola ruskog prvenstva. U moskovskom okršaju Dinama i CSKA-a nije bilo golova, dok je u drugom susretu u metropoli Spartak svladao Zenit 1:0

Zenit iz St. Peterburga će biti najvjerojatnije novi ruski prvak, ali ta momčad nije nepobjediva. Pokazali su to igrači moskovskog Spartaka i pobijedili goste 1:0.

Jedini pogodak postigao je Dmitrij Kombarov u 88. minuti s bijele točke. Bio je to prvi poraz Zenita u ligi nakon 17 pobjeda i šest remija. Njihovo prvo mjesto nije ugroženo, jer imaju šest bodova više (57) i utakmicu manje od aktualnog prvaka Rubina (51).

Hrvatski nogometaš Ivica Križanac proveo je cijelu utakmicu na Zenitovoj klupi za pričuve, a Rusi u četvrtak gostuju na Poljudu u četvrtom kolu Europske lige.

Treba spomenuti i verbalni okršaj na kraju utakmice između gostujućeg nogometaša Denisova i domaćeg stratega Karpina, a onda su se umiješali i ostali. Srećom, nije bilo ružnih scena, tek malo naguravanja.

U drugom susretu u srijedu Dinamo i CSKA su odigrali O:0, a hrvatski veznjak Tomislav Dujmović je u redovima domaćina proveo cijelu utakmicu na terenu. CSKA je treći sa 50 bodova, a Dinamo sedmi sa 34.

Spartak - Zenit 1:0